Nyhet

VM-fight i flugvikt på Frank Warrens gala på fredag – Edwards vs. Mthalane

Obesegrade britten Sunny ”Showtime” Edwards (15-0, 4 KO:s) får nu på fredag 30/4 (Valborg) en möjlighet att roffa åt sig en VM-titel (IBF Flugvikt) om han bara lyckas besegra regerande mästaren, Moruti Mthalane 39-2-0, 26 KO:s från Sydafrika på klassiska York Hall, Bethnal Green i London vill säga. Det är inte lätt! En grannlaga uppgift för den unge (25) britten, Mthalane har varit champ sedan juli 2018 då han besegrade obesegrade pakistaniern, Muhammad Waseem om det vakanta bältet. Han har därefter försvarat sitt mästerskap framgångsrikt mot dugligt motstånd hela tre gånger.

Ett gyllene tillfälle för Edwards att slå igenom brett 

Edwards, en dekorerad amatör på nationell nivå i Storbritannien, har inte varit uppe i en regelrätt VM-fight som proffs men är ändå väl beprövad i titelsammanhang, har fightats framgångsrikt om IBF:s internationella titel, WBO:s internationella dito, samma organisations (WBO) europatitel, WBO:s interkontinentala och dessutom om den brittiska titeln. Han är ingen fruktad puncher. Ej heller särskild känd utanför Storbritanniens gränser. Lite av en doldis faktiskt men verkligen en duktig boxare. Kommer han nå världsmästarstatus nu på fredag? Svårt att säga, det återstår förstås att se men chansen finns, och bara det faktum att det nu handlar om en världsmästartitel kittlar lite extra. Edwards har här en ypperlig möjlighet att slå igenom brett och göra sig ett namn internationellt!

Irländske Michael Conlan på programmet 

Värt att notera, som co. main event (chief support) har vi den här kvällen irländske ”superstjärnan” och f.d. OS-medaljören, Michael Conlan (29) 14-0, i match,  preliminärt bokad att ta sig an 27-årige rumänske tuffingen Ionut ”Il Capo” Baluta 14-2-0. Det är en ”fin-fin” show i Frank Warrens regi som sänds på Viaplay nu på fredag – starttid 20.00 – sedvanligt förstås med kommentator-duon Magnus Dahlbom och Luis Lagerman vid rodret. Kolla in ett färskt reportage om huvudpersonen Sunny Edwards här nedan och spana även in höjdpunkter från presskonferensen mellan Michael Conlan & motståndaren, Ionut Baluta på klippet undertill!

Läs om Andy Ruiz comeback mot Chris Arreola här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer