Nyhet

En slimmad Andy Ruiz gör comeback mot mexikanske rivalen Arreola på lördag

Det är Fightweek gott folk! Tungviktsfesten ligger alldeles om hörnet! På arbetarnas dag självaste 1:a maj, alltså nu på lördag, kolliderar två mexikanska giganter i den professionella tungviktsdivisionen på ”Dignity Health Sports Park” i Carson, Kalifornien, USA. Det är Chris Arreola 38-6-1, 33 KO:s som en gång i tiden, för några år sedan, betraktades som något av en framtidsman. Idag är han dock 40 bast fyllda (född 1981) och har inte boxats sedan augusti 2019 då han förlorade till betydligt yngre USA-polacken Adam Kownacki som i sin tur efter det har förlorat till finske Robert Helenius. Hursomhelst Arreola får nu en möjlighet att gå upp mot en revanschsugen före detta världsmästare i mexikanske, Andy Ruiz (31) 33-2-0, 22 KO:s. 

Andy Ruiz har gått ner rejält i vikt 

Ruiz förstås en färgstark fighter som i många år burit runt på alldeles för mycket övervikt men ändå lyckades ”klippa” en seger över Anthony Joshua när denne hade en ”off night” i juni 2019. Denna förlusten har britten dock revanscherat
(i december 2019). Ruiz har dock på senare tid lagt om sina kostvanor, allierat sig med ”Camp Canelo” med tränaren, Eddie Reynoso i spetsen, och fått bra ordning på sin träningsdisciplin. Pålitliga källor uppger att han de facto tappat mycket i vikt och ser riktigt trimmad ut. Vad denna transformering kommer göra för honom i match-hänseende är boxningsfansen (och undertecknad) väldigt nyfikna på förstås. Fighten som går under PBC:s (Premier Boxing champions) flagg – Fox Sports i USA – går att köpa som PPV i Europa på FITE för en kostnad av 159 SEK. Matchen börjar 03:00 natten till söndag svensk tid. YouTube har gått varm på sistone med uppdateringar om dessa två herrar! Det är en ”snackis”! Nedan har ni ett exempel på detta, en intressant video! Fler kommer att släppas i veckan!

Ta del av Junior-VM finalerna i boxning nyligen som avlöpte i Kielce, Polen här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer