Krönika

Krönika: Floyd Mayweather vs. Logan Paul – Allt har blivit ett skämt!

Det är spikat, under tisdagen (27/4), på kvällen blev det officiellt läser jag i en artikel på webben. Vaddå undrar ni kanske? Jo det faktum att det nu har satts ett datum på den beryktade, vitt och brett omtalade uppvisningsmatchen mellan YouTubern Logan Paul och kanske den främste av dem alla genom alla tider, ”Mr 50-0”, Floyd ”Money” Mayweather. Den avlöper den sjätte juni på Hard Rock Stadium i Miami Florida, hemma-arena för NFL-laget, Miami Dolphins enligt de senaste uppgifterna.  

Ingenting är på spel…

Ja ni förstår säkert vad jag tycker om det jippot. Jag skall inte mässa överdrivet mycket om mina personliga åsikter men jag måste ändå få ställa frågan, ”Är denna uppvisning intressant?” Finns det några andra än möjligen Logans galna YouTube-följare som är villiga att betala för att se den? Den betyder ju absolut ingenting. ”Zero”, zipp, nada, är på spel och en av deltagarna är ju bevisligen vida överlägsen i boxningens konster på alla plan. Floyd 50-0 vs. Logan 0-1. Bara den infon borde ju trängt sig in i de hjärntvättade sociala-medier-skadade YouTube-folkets medvetande. Vad tror dem att de skall få se. Tror de på fullaste allvar att Logan Paul skall resa sig som en ”Jesus-gestalt” och uträtta mirakulösa handlingar, aldrig tidigare skådade stordåd, och rida in i solnedgången som en vinnare (förlåt det skulle ju inte koras någon segrare). Absurt och smått löjeväckande.

Skryträttigheter för vaddå?  

Det är för Mayweather en helt riskfri lek, och för Paul, högst sannolikt en pinsam, rätt jobbig förnedringskväll att vänta, men betalningen den är bra. Det är lukrativt! TV-kanalen Showtime har slukat hela konceptet och står som värd kan vi konstatera. Det kan möjligen vara så att de fortfarande är under kontrakt med Mayweather och är tvungna att ta sig an detta spektakel, eller så gillar de grejen, vad vet jag? Men en ansvarig borde lämpligen sagt ifrån och inte beblandat sig med smörjan. För det är, på riktigt,  att lura PPV-köparna.

De skrattar hela vägen till banken 

Båda två (Floyd & Logan) är dock skrupellösa, grovt penningdrivna affärsmän med dollartecken som absolut största drivkraft. Att kalla evenemanget ”Bragging Rights” (skryträtt) är en annan galenskap som ger en helt felaktig bild av vad det egentligen handlar om, (som sagt ingenting). Kvalitet och eftermäle är i det här fallet helt sekundärt. Dessa skojare skrattar hela vägen till banken och förlorare är Logan Pauls naiva följare, och boxningssporten som helhet. Allting har blivit ett skämt!

Sadibou Sy går in i PFL på torsdag, läs mer om det här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer