Artikel

Sadibou Sy och Marthin Hamlet går in i PFL på torsdag

Den internationella MMA-organisationen Professional Fighters League hade sin premiärgala för året förra helgen. Nu på torsdag är det dags igen. Då går Skandinaviens två deltagare in i turneringen. Norges Marthin Hamlet och Sveriges Sadibou Sy.

Sadibous tredje säsong

Sadibou Sy börjar bli en veteran i dessa sammanhang, då han på torsdag går in för sin tredje säsong i organisationen. Han har än så länge blandat och gett i organisationen med 2 segrar, 2 oavgjorda och 3 förluster. Hans matchfacit ledde långt i turneringen under hans första säsong, för att sedan under 2019 snöpligt åka ur efter en oavgjord match mot Ray Cooper III. Sadibou som har sina spetsegenskaper i det stående möter i premiären ryssen Nikolay Aleksakhin. Aleksakhin har en gedigen matchlista som är rik på segrar via avslut. I PFL har han hittils bara gått en match. Den vanns på TKO mot UFC-fightern Jesse Ronson som avslutade danske stjärnan Nicholas Dalby på Fight Island. Det är med andra ord tufft motstånd som väntar Sadibou i premiären.

Hamlet debuterar

Om Sadibou Sy går in som en rutinerad fighter, är Marthin Hamlet helt grön på den här internationella nivån. Jack Hermanssons teamkamrat är en av Nordens mest lovande lätta tungviktare och han går match nummer 1 på torsdagens gala i Atlantic City. Hamlets motståndare är den åldrande Dan Spohn som kommer ifrån 2 raka förluster. Förväntningarna på det norska stjärnskottet är höga och för hans egen del blir det oerhört viktigt med en seger i debuten. För Spohn är ett motstånd man behöver besegra om man ska ta sig långt i årets upplaga av PFL.

https://youtu.be/k9QbX4bNPuY

Missa inte:

På torsdagens gala gör den förre detta UFC-stjärnan Rory MacDonald sin första match som PFL-fighter. Förhoppningarna är stora på kanadensaren och han går in som en tydlig favorit i welterviktsdivisionen. Därför blir han också en direkt konkurrent till Sadibou Sy och vi får hoppas att de båda stöter på varandra längre fram.

En slimmad Andy Ruiz gör comeback mot mexikanske rivalen Arreola på lördag – Fighter Magazine

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer