Sandor Martin Artikel

Sandor Martin vs. Kay Prosper – EBU titeln står på spel

Sandor Martin (37-2) har sedan sin förlust mot Anthony Yigit från 2017 gått obesegrad och lyckats bli EM mästare. På fredag ställer han sin EBU titel på spel när han tar sig han britten Kay Prosper (14-1). Galan sänds på DAZN med start 20:00. 

Sandor Martin vill ta nästa steg i karriären

Sandor Martin har trots sin relativt unga ålder (27) redan hunnit gå 39 professionella matcher. Spanjoren gjorde sin professionella debut som 18 åring och har än idag sin pappa Rafael Martin som sin tränare. Sedan ifjol är Martin signad av Eddie Hearns Matchroom Boxing och förhoppningarna är att han ska bli en av dem som leder spansk boxning framåt. Kvaliteten på Martin går inte att förneka. Det blev inte minst alla svenskar vittne till när han 2017 gav Anthony Yigit hans dittills tuffaste match. Martins motståndare Kay Prosper är den regerande brittiska super lättvikts mästaren och detta är hans första chans att slåss om en internationell titel. Prosper är 36 år gammal vilket brukar betyda att ens bästa dagar är passerade, speciellt i de lättare viktklasserna. Men fysiskt ser Prosper bra ut och hans senaste vinst över Bilal Rehamn (13-1) var en av hans mest imponerande i karriären. Prosper är både äldre och har mindre erfarenhet än sin spanska motståndare. Martin vill nå större titlar, medan Prosper är ute efter hans EBU titel. Oddsen talar för att Martin går segrande ur ringen på fredag och försätter slåss om större titlar. Jag vågar inte påstå något annorlunda, men det betyder inte att jag inte kommer att sitta bänkad framför tv:n på fredag när galan drar igång, 20:00 på DAZN.

Läs Teddys senaste söndagskrönika här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer