Turkalj Nyhet

Anton Turkalj går match på torsdag – På Brave 50 i Bahrain

Göteborgs stora kampsportshopp är äntligen tillbaka. Segern mot Ibo Aslan i augusti blev dyrköpt då Anton Turkalj tvingades till ett längre skadeuppehåll. Återkomsten sker på en stor gala i Bahrain, nu på torsdag. 

Turkalj har mött ”The Mauler”

Anton Turkalj har länge pekats ut som ett av Sveriges stora framtidsnamn. Förutom en framgångsrik amatörkarriär har han nu radat upp 6 raka segrar som proffs. Men störst uppmärksamhet för Anton skapades det under slutet av 2019 då han ställdes mot svenske UFC- stjärnan ”The Mauler” i en uppvisningsmatch på AK Fight Night 3 i Göteborg. I den matchen segrade ”The Mauler” via domslut, men Anton Turkalj har sedan dess växt fram som ett  namn att hålla koll på i MMA-världen.

Fått ny motståndare

Efter 6 raka segrar som proffs blev det till slut Brave CF som signade Anton för ett kontrakt på flera matcher. Till en början var det tänkt att han skulle ställas mot Vidmin Litvin. Men då vitryssen åkt på en fotskada blir det istället Konstantin Soldatov som står för motståndet. Soldatov har ett record på 5 vinster och 1 förlust, där förlusten kom i hans senaste match. Torsdagens möte kommer utspela sig några kilo över Turkaljs vanliga viktklass lätt tungvikt. De får väga 95 kg inför matchen och den är placerad som match nummer 8 på galan.

Galan ses här med start på torsdag 16:30!

Påskgodis för boxningsfansen på YouTube i helgen: Frampton vs Herring från Dubai – Fighter Magazine

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer