ArtikelNyhet

Svenske boxardoldisen som boxar förmatch på Tszyu vs Hogan-galan i Newcastle, New South Wales, Australien i morgon onsdag 31/3

I morgon onsdag (31/3) i Newcastle, New South Wales, Australien gör svenske proffsboxaren och doldisen Linn Sandström sin andra match som proffs. Hon kommer att boxas på förmatchprogrammet till upphaussade PPV-fighten (i Australien) mellan Tim Tszyu och Irländaren, Dennis Hogan.  Ett event som fått namnet ”Steel City Showdown”. Det är i stora sammanhang som den färske svensken hamnat i ännu en gång. Kostya Tszyus son är en ”het potatis” även utanför Australiens gränser.  

Före detta bordtennisspelare på elitnivå

Linn som har en bakgrund i Sverige som bordtennisspelare på elitnivå gjorde sin proffsdebut i boxning på ”underkortet” till Tszyu vs Horn i augusti 2020, och mötte där en boxare vid namn, Jessica Cashman (se den här) som hon förlorade på poäng till (enhälligt domslut), men den envisa tjejen från Växjö som flyttade till Australien med sin man för ungefär fem år sedan, har inte låtit detta bakslag påverka hennes ambitioner. Hon älskar sin nya sport.

Möter en proffsdebutant från Australien

I galan i morgon möter Linn australiensiskan, Felicity Loiterton som gör sin debut. Blir det en seger i match nummer två? Enligt klippet undertill torde svenskan (som boxar i flugvikt) åtminstone ha gjort jobbet. Hennes arbetsmoral (work ethic) skall enligt tränaren vara oklanderlig! Kolla in ett reportage om svenskan på klippet här nedan från när hon gjorde sin debut! Intressant!

Gratis VM-fight på YouTube på påskafton, läs mer om den här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer