Ahlin Artikel

Oscar Ahlin efter sin stora seger – ”Än är jag inte nöjd!”

Oscar Ahlin var förra söndagen och boxades i Belgien om ett IBO-bälte. Han besegrade Alpay Yaman efter 10 ronder av gedigen boxning. Nu är han därför IBO:s interkontinentala mästare vilket öppnar upp för större möjligheter i framtiden. Vi på Fightermag fick oss en pratstund med Sveriges nyblivna bälteshållare. 

På galan i Belgien gick Oscar Ahlin sin 23:e match som proffs. Det var dock första gången ett bälte stod på spel, IBO:s interkontinentalbälte. Matchen gick för ovanlighetens skull tiden ut och Ahlin fick boxas 10 ronder för första gången i sin karriär. Till slut var det dock inget snack. Ahlin vann matchens flesta ronder och fick ett enhälligt domslut (med domarsiffrorna 99-90, 99-90 och 97-91).  

Min prestation ser väl jag som helt godkänd. Jag vill väl egentligen alltid avsluta matcherna. Men ibland blir det inte så. Och om jag ska vara helt ärlig så när jag vaknade dagen efter så var jag genuint glad över att det inte tog slut i rond 2 eller 3. Det hade absolut inte gett mig lika mycket även om det alltid är trevligt med KO/TKO.

Titelmatcher är ofta både längre och mer betydelsefulla än vanliga matcher. Då den här titelmatchen blev Ahlins första, undrade jag kring hur hans game-plan skiljde sig mot hans tidigare matcher i karriären.

Min gameplan är att vinna. Och göra det på mitt sätt. Fokusera på mig. Och det kände jag att jag kunde. Däremot så fick jag ändra min egna taktik för efter 3-4 ronder började händerna kännas. Och därför la jag om lite och jobbade lite mer volym än färre och hårdare. Vilket funkade bra. Ville också sätta press, för ofta är det så att den som är bra/stark framåt, är relativt dålig att gå bakåt.

På frågan om vad det betyder för Ahlin att äntligen få inneha ett bälte, är han tydlig med att han är glad men långtifrån nöjd. 

Det känns roligt. Det är ett steg på rätt väg. Men det är fortfarande inte slutdestinationen. Så än är jag inte nöjd!
Men absolut kul att få ta hem ett fysiskt bälte till Sverige och familjen.

Antont Turkalj går match på torsdag – På Brave 50 i Bahrain – Fighter Magazine

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer