Nyhet

Lennox Clarke från Birmingham skrällde – Knockade obesegrade jättetalangen Hutchinson i femte ronden

Det blev ett dramatiskt och överraskande slut på titelfighten mellan Lennox Clarke och hyllade och på förhand obesegrade  supertalangen, Willy ”Braveheart” Hutchinson från Skottland på ”Copperbox Arena” i London under lördagskvällen. De vakanta bältena om brittiska och samväldes-titlarna stod på spel. Många trodde nog (undertecknad inräknad) att den f.d. amatörstjärnan skulle ”defilera” hem segern med sin i vanlig ordning överlägsna teknik och pondus. Så blev det inte.

Inledde  matchen som ”southpaw” 

Hutchinson (22) som startade matchen lite nonchalant som southpaw, försökte hålla den ständigt anfallande Clarke på avstånd, med jabbar och en undflyende (retirerande) taktik. Det funkade skapligt i några ronder. Men kändes riskabelt och inte alls lika tryggt och vattentätt som det brukar göra när det gäller honom. I den femte ronden gav Clarkes ihärdighet resultat. Hutchinson trängdes upp mot repen och fick ta emot några riktiga bomber som tog styggt och sänkte honom till golvet.

Tog sig upp på ostadiga ben – domaren bröt direkt 

””Han tog sig upp men på riktigt ostadiga ben. Domaren noterade detta och bröt matchen omedelbart,  1,55 in på ronden. Clarke (29) som civilt jobbar som bilförsäljare vid sidan om proffsboxningen var naturligtvis strålande lycklig. Han tog ett massivt kliv i karriären och kammade hem sin 20:e seger som proffs (han har blott 1 förlust och en oavgjord. Detta var hans åttonde knockout. Birmingham-sonen gjorde det som få trodde han skulle göra. Han levererade när det gällde som mest. Kolla in en intervju med den nyblivne mästaren här nedan!

Läs vår intervju med Oscar Ahlin inför kvällens match

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer