ArtikelNyhet

Q&A med matchaktuelle proffsboxaren, Oscar Ahlin – Titel-Fight i Bryssel på söndag

Det händer mycket i boxningsvärlden just nu, och en hel del med blågult intresse faktiskt. Vi har gått in i ”Fightweek” för Stockholmsboxaren, Oscar Ahlin som på söndag 28/3 boxar en titelmatch om IBO:s kontinentala lätt tungviktstitel i Bryssel, Belgien. Motståndare är Tysklandsbaserade turken, Alpay Yaman 12-1, 6 KO:s. Galan som  går under namnet ”All eyez on Bryssels” går att köpa som PPV för rimliga 85 kronor på Facebook. Klicka på länken ovan. Fighter Magazine hörde av sig till Oscar Ahlin för en kortare intervju (Q&A) innan fighten i Bryssel. Ta del av den här undertill! 

Ahlin

Q&A Oscar Ahlin – aktuell med match i Bryssel på söndag 28/3

Du är ju i färd med att fightas om ett bälte, mot en stark fighter i ett annat land. Hur pass tränad är du just nu skulle du säga? 

jag skulle säga att jag alltid håller mig i god fysisk form då jag jobbar med det och älskar att träna samt pressa mina gränser inom träning. Det som egentligen ändras när jag har match är inte träningstimmarna utan typ av träning och kosthållning. Och i och med det blir det en formtoppning. 

På Vilka gym/ klubbar tränar du på när du är hemma i Sverige? Var känner är du dig mest hemma? 

Jag sköter i stort sett all träning på ”DITT Performance”, där jag även jobbar som PT. Men annars när det kommer till boxningen så blir det Starfights Gym eller på AIK Boxning.

Vilka boxare har du sparrat med på sistone? 

Den jag sparrar och har sparrat mest med under hela Corona-perioden är MMA-Proffset och SM-boxaren Diego Gonzalez. Jag har varit försiktig med att sparra med nytt folk då jag inte velat fiska att bli smittad av nån som kanske inte tänker på hur många dom träffar. Men sen måste jag också säga att sparring alltid är ett problem här hemma. 

Jag har ju sett din motståndare  Alpay Yaman boxas och upplever honom som en stark slagtålig brawler! Gillar du den typen av motståndare? 

Jag skulle nog säga att jag inte bryr mig jättemycket om typ av boxare. Det jag nog skulle tycka vara värst är att möta en som mig själv. Men måste ju säga att jag gillar ärligheten i en sån fighter som kommer och kör sitt race på det sättet han gör. 

Hur ser en träningsdag ut för dig när du är i den massiva, mest intensiva tränings-fasen? 

Som jag sa tidigare så tränar jag hela tiden 1-2 pass om dagen. Så jag skulle säga att den period jag inte har match är den tid jag sliter på mest rent fysiskt. Sen spetsar man till det man ska göra. Och det behöver man sin tid för också självklart. Men den träningen blir mer specifik och något mindre slitig. Även om man gör nästan samma sak oftare än vad man gör i vanliga fall.  

Nu den här veckan gäller det att återhämta sig och droppa en del i vikt, men annars veckorna innan det ligger jag väl på ca 4 boxningspass, 4 Fys-pass och 4 löp-pass i veckan. Sen kan det så klart ändras lite beroende på formen. Har lätt att köra för mycket och för hårt så ibland måste jag försöka sakta ner lite. 

Vem eller vilka kommer att stå i din ringhörna i Belgien? 

Till Belgien kommer Diego Gonzalez och Doni Livaja vara med mig. Isam Khalil som jag kör boxningen med är tyvärr inte tillgänglig den här gången. 

På vilket sätt tror du att du kommer vinna matchen?  

Jag har inte riktigt tänk på hur. Men det är ingen hemlighet att jag gillar att slå ut mina motståndare! 

Vilken av nederlagen som du noterat så här långt i karriären var tuffast att ta , du har ju bara två, förluster, Mendy och Donfack? Skulle du vilja möta dem igen? 

Jag skulle säga att båda var tuffa att ta man på helt olika sätt. Donfack för det var min första förlust. Men också för jag känner att jag inte gjorde mig själv rättvis. Jag boxade inte som jag skulle bara. Var inte riktigt mig själv och tog dåliga beslut under matchens gång. Men nånstans kan jag okeja förlusten för jag tycker inte jag levererade som jag borde. 

Mendy tycker jag än idag inte jag förlorade mot. Jag gjorde absolut inte min bästa match. Kanske en av dom sämre. Men jag fick sjukt dålig utdelning av det jag gjorde i närkamp och hans svingar på mina armar Och för han gick framåt. Det fick han poäng för.

Donfack skulle jag möta igen 2017 i Sundsvall. Men han drog sig ur 4-5 veckor innan match-tillfället. Varför vet jag inte. Men om jag ska vara ärlig bryr jag mig inte så. Tycker om det. Båda matcherna har lärt mig mycket och hamnar dom på min karta igen så tar jag itu med dom. Men jag har andra namn och titlar att jaga!

Om du inte varit boxare, vilken sport hade du valt då? Har du haft talang för någon annan idrott? 

Otroligt rolig fråga! Jag vet ärligt talat inte. Jag har aldrig haft fallenhet eller tyckt bollsporter är kul. Gillar heller inte att vara i lag. Jag gillar att vara ensam. Och bara det gör ju att antal idrotter begränsas. Och friidrott tror jag inte hade varit ett alternativ då dom flesta idrotterna där har med springa att göra. Och det avskyr jag att göra. ”skratt” Det som jag nog idag skulle säga jag skulle kunna vara närmast att prova är typ Crossfit i så fall. Men det är fortfarande för långt bort för att ens börja tänka på att jag skulle börja tävla och byta bort boxningen.

Vad är din vision för 2021? Finns det någon konkret plan? 

Min vision är väl att försöka placera mig så högt upp på de flesta rankingar som möjligt. Och skapa bra möjligheter för framtida matcher men oxå bli intressant för stora promotorer som har ”musklerna” för att ta min karriär till nästa nivå. 

Så som jag ser det börjar det med den här matchen. Placera mig högre på IBOs rankning. Kanske kunna få till en VM-titelfight för IBO längre fram. Vilket är en större chans då han är den enda i lätt tungvikt som faktiskt är baserad i Europa. Och det är väl så långt man kan tänka inredda Covid-tider. Mindre hinder att få till matcher inom EU och Europa. 

Faktaruta

Namn: Oscar Ahlin
Född: 20 oktober 1989
Familj: fru Saida, bonus-son Joshua snart 18 år, Bonus-son Leon 16 år, dotter Nayla snart 8 år och son Qian 1,5 år
Bor: Kista, Stockholm
Amatörfacit: jag tror det är 25-23, 12 KOs
Viktklass: amatör: 81 kg, proffs: lätt tungvikt (79.3)
Favoritslag: leverslag!
Det visste du inte om mig: Under ”training camp”, på måndagar, varje måndag, är det första jag tänker på att snart är det lördag och jag får äta något onyttigt!

Ta del av Philips sammanfattning, tre slutsatser av förra helgens kampsportshöjdpunkter här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer