Nyhet

Blir det en upprepning från i somras? Returmötet mellan Dillian Whyte och Alexander Povetkin engagerar – Till helgen får vi svaret!

Minns ni holmgången? Den dramatiska och explosiva fighten som blixtsnabbt tog en snudd på bisarr, oväntad vändning. Bataljen jag pratar om är förstås den episka drabbningen den 22:a augusti 2020, mellan brittiske Dillian Whyte och Alexander Povetkin från Ryssland – de fördes samman på en utomhusgala belägen vid ”Matchroom Fight Camp” i Brentwood, Essex på nämnda datum. På spel var WBC:s interim-bälte i tungvikt. Kampen inleddes med tre skapligt jämna ronder där båda två sökte kontakt bakom sina jabbar.

Whyte drog sedan på en stark offensiv i fjärde ronden, så starkt faktiskt att han till och med golvade den ryske f.d. Olympia-mästaren. Två gånger till och med. Åskådarna var häpna och imponerade. Det såg skakigt ut för ryssen där ett tag. Povetkin överlevde dock fram till rond-vilan. Dillian å andra sidan hade fått en  riktig smakstart på fighten.

Knockout of the year? 

Povetkin skulle dock, nästan omgående i ronden därpå (femte ronden), dra fram ett djävulskt äss ur rockärmen. En ”uppercut från helvetet” – den landade spot on. En riktig dö-nit var det! Det var ”over and out” direkt. Inget snack om saken. Kandidat till ”Knockout of the year” tyckte många.

Matchen var obönhörligen över men det publiken fick erfara var, förvisso en skickligt inprickad fullträff från en skolad boxare, (bäste man vann) men det gick inte att bortse från det uppenbara. Att Whyte ändå hade varit så dominant i fjärde ronden. Kan det ha varit en ”lucky punch”  som räddade Povetkin. Var det lite ”flax” med i bilden?

Har Dillian Whyte en chans om matchen blir lång? 

Detta skapade ett visst tvivel hos de brittiska fansen. En frågeställning, ”Vad hade hänt om matchen hade gått tiden ut? ” Hade Povetkin grejat en andra ”anstormning” från Whyte? Vem skulle gå segrande ur en långvarig match? Vem har egentligen den bästa fysiken?

Möts i Gibraltar – live på SKY Sports och DAZN 

Whyte var naturligtvis bitter efter den snöpliga KO-förlusten men ganska så kort därefter så var han ändå fast besluten om att använda ”returmatch-klausulen” i kontraktet. Det skulle bli ett returmöte. ”Yes indeed!” Var och när visste man inte då, men det vet vi nu, nu är vi här kära läsare. På lördag smäller det i Gibraltar – för då möts de igen, för en andra gång (avgörande?) i en match som går ut live på SKY Sports i Storbritannien och DAZN (World Wide). Blir det annorlunda den här gången? Får vi en brittisk segrare? Jag ställer mig tveksam till det, men är nyfiken förstås! Se här nedan, en intervju av SKY Sports med Dillian Whyte kort efter chockförlusten i somras!

Dillian Whyte vs Alexander Povetkin kan ses på DAZN nu på lördag med start klockan 20:00

Läs om Lucy Wildhearts match i Ghana, Afrika den 27:e mars här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer