Kevin Holland Nyhet

Uppsnack med Book: UFC Vegas 22 – Kevin Holland vs. Derek Brunson

UFC fortsätter att leverera galor i en rasande fart, detta blir den sjunde galan på lika många veckor och precis som vanligt finns det mer än en spännande match att se fram emot. Kevin Holland vs Derek Brunson, Gregor Gillespie vs Brad Ridell och Tai Tuivasa vs Don’Tale Mayes är de tre matcherna som jag fokuserar på inför den här galan. 

Vinnaren kan bli ”Jokerns” nästa motståndare

Det skiljer 9 år mellan Kevin Holland (28) och Derek Brunson (37), men trots den stora åldersskillnaden så är rutinen i buren inte så stor som man hade kunnat tro. Båda har 21 vinster, men medan Brunson har 7 förluster så har Holland endast 5. Där slutar dock likheterna, Brunson är en rutinerad brottare som gärna tar matchen till marken. Holland har en karate bakgrund och har striking som sin bästa attribut. Matchbilden är svår att förutse, båda har sett bra ut i sina senaste matcher när de besegrat motståndare som de på förhand inte var favorit-tippade mot. Trots ovissheten lutar jag ändå mer åt Kevin Holland, till stor del är det magkänslan som säger att han är snäppet vassare, men lite är det även pga att hans tränare Travis Lutter sa under ett avsnitt på Joe Rogans podcast att Holland är en av de absolut största BJJ talangerna han träffat. Det som står på spel på lördag är en högre position på UFC:s snabbt förändrande rankningslista. För oss svenskar är det inte helt ointressant att veta att Brunson ligger precis bakom Jack ”The Joker” Hermansson på rankingen. Mycket tyder därför på att vinnaren blir svenskens nästa motståndare.

Gregor Gillespie är tillbaka

Gregor Gillespie var länge en sån där underskattad fajter som bara de riktigt insatta UFC tittarna hade koll på. När han fick matchen mot Kevin Lee i november 2019 trodde jag att han äntligen skulle få ut sitt namn till den bredare MMA publiken, och det fick han, men kanske inte på det sättet han önskat. Gillespie blev mottagare till ett av 2019 finaste huvudsparkar, knockouten var brutal och Gillespie har inte fajtats sedan dess. Nu är han tillbaka, förväntningarna är inte lika stora, men återigen ställs han mot riktigt bra motstånd. Brad Ridell är den senaste sensationen att komma ut ur City Kickboxing, Nya Zeeland. Med träningspartners som mellanviktsmästaren Israel Adesanya och lättviktaren Dan Hooker är det inte särskilt svårt att förstå hur han sedan sin UFC debut 2019 gått som ett ånglok. Nu ställs även han för första gången mot riktigt bra motstånd. Det här är en match som alla lättviktare i UFC kommer att hålla ögonen på, vinnaren kan mycket väl komma att bli en framtida utmanare.

Tuivasa vinner på KO/TKO

Enligt mig så är ingen UFC gala komplett utan en tungviktsdrabbning, på lördag är det Tai Tuivasa och Don’Tale Mayes som står för tungvikts underhållningen.  Tuivasa är precis som hans smeknamn ”Bam Bam” antyder en riktig knockout artist. 9 av hans 10 vinster är via KO/TKO, detsamma kan inte sägas om hans motståndare. Mayes har bara avslutat hälften av sina motståndare via slag och hans record på 8-4 är allt annat än imponerande. Detta bör bli en ensidig affär där Tuivasa drygar ut sitt record med ännu en knockout vinst.

Läs min artikel inför Sanny Dahlbecks match på Empire Fighting Series här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer