Sanny Dahlbeck Nyhet

Sanny Dahlbeck är klar för ny match – ”det är jävligt kul att få fightas igen”

Igår blev det klart att Sanny Dahlbeck kommer att gå ny match på Empire Fighting Series den 10 april. Motståndaren blir Robbie Daniels från Malmö Muay Thai och galan sänds i sin helhet som PPV på empirefighting.se. 

Världsmästaren Sanny Dahlbeck

När det kommer till aktiva svenska thaiboxare så finns det nog ingen som är större än Sanny Dahlbeck. Som amatör har han vunnit 5 SM-guld, 2 NM-guld och 1 VM-guld. Som proffs har han mött många av de största namnen inom sporten och b.la besegrat nuvarande UFC fajters som David Teymur och Guram Kutateladze. För snart 6 år sedan, den 23 mars 2015 tog Dahlbeck sin största seger i karriären när han besegrade engelsmannen och Yokkao världsmästaren Jordan Watson via TKO i rond 4. Dahlbeck behöll titeln i nästan ett år innan han förlorade den i returmötet mot Watson. Idag har han ett record på 45-14 (28 KO) men de senaste åren har det blivit allt färre fajter för Dahlbeck.

Empire Fightings Series

Under de senaste åren har Dahlbeck inte varit lika aktiv. Skadan från SM semifinalen 2018 och rådande världssituation känns som två bra förklaringar. Han senaste match gick han i december 2019. Då besegrade han Jonatan Larsson på AK Fighting Championships 3 via KO. På instagram har man under de senaste månaderna kunnat se att Dahlbeck börjat dra igång med träningen ordentligt och nu har han äntligen fått match. Empire Fighting Series heter organisationen och galan kommer att gå på en ännu obestämd plats den 10 april. Men sänds i sin helhet på PPV. Dahlbecks motståndare blir Robbie Daniels från Malmö Muay Thai som har ett record på 25-3. En tuff kille som alltid bjuder på underhållande matcher. Jag kontaktade Dahlbeck tidigare idag för att få hans spontana känslan inför galan och matchen.

Spontan känsla är att det är jävligt kul att få fightas igen och att jag ska gå in och göra min grej i matchen den 10 april.

Information om galan och PPV hittar ni här!

Läs Phillips krönika inför Cage Warriors här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer