ArtikelNyhet

Superior Challenge 22: ”Jag vill visa världen att jag är bättre än Bergh”

Efter den kontroversiella UFC-matchen i Dana Whites Contender Series så möts nu norrmannen Kenneth Bergh och brasilianaren Antonio Trocoli i en returmatch på Superior Challenge 22, den 29 maj på Cirkus arena i Stockholm.

Den 9:e juli 2019 möttes Kenneth Bergh och Antonio Trocoli i UFC-presidenten Dana Whites talangtävling. Brassen vann via Neck Crank i första ronden men matchresultatet ändrades till No Contest efter att Nevada Athletic Commission meddelade att man hittat rester av Nandrolon när de testade Trocoli. Detta ledde till att Trocoli släpptes från UFC och blev avstängd från att tävla i nio månader. Trocolis team inledde en utredning kring detta direkt efter händelsen och de kom fram till att mycket små mängder av den olagliga substansen kunde ha förekommit i kosttillskott. Trocoli själv är djupt ångerfull kring händelsen men ser fram emot en andra chans.

– Jag tog aldrig medvetet någon substans för att få en fördel i matchen mot Kenneth Bergh. Tack och lov såg kommissionen att det bara var ringa spår av det förbjudna ämnet, så de gav mig en minskad nio-månaders-dom eftersom de förstod att jag inte medvetet använt något preparat för att få fördel i matchen. Tyvärr kostade det mig min vinst och mitt UFC-kontrakt och det är just det som motiverar mig inför denna match. Jag vill bevisa för världen att det förbjudna ämnet inte gjorde någon skillnad i mötet med Kenneth och det är därför jag accepterade ett returmöte. Jag är otroligt motiverad för denna match och fansen kan förvänta sig Antonio Trocoli i sin bästa form någonsin.

Bergh har efter mötet med Trocoli gått två matcher och avslutat båda motståndarna under fyrtio sekunder. Hans senaste match var på Superior Challenge 19 och trettioettåriga norrmannen har nu ett fläckfritt 8–0 record.

– Jag kommer att förbereda mig för matchen i USA och tillsammans med Marthin Hamlet och Jack Hermansson kommer vi att lägga upp en plan för en väldigt spännande match.

Norrmannen vill gärna hålla de taktiska detaljerna kring förberedelserna för sig själv men försäkrar att han kommer göra allt för att ge fans en underhållande match och säkerställa vinst. Han anser att det är en fördel att ha mött motståndaren en gång tidigare vilket underlättar förberedelserna inför match och möjliggör finjusteringar av strategin.

– Viktigast av allt är att jag är väldigt entusiastisk för det här returmötet mot Trocoli och jag ser verkligen fram emot att få tävla i Superior Challenge igen!

Detta blir motståndaren Antonio Trocolis första match efter avstängningen och han går in i matchen med ett 11–3 record.

– Jag känner mig väldigt självsäker. Jag tränar väldigt hårt för att jag vet att det här är en stor match för Bergh och det är också en stor match för mig. Jag vill visa världen att jag är bättre än Bergh genom att avsluta honom för andra gången.

Den trettioåriga brasilianaren tränar inför denna match på Full House Gym i Belo Horizonte, Brasilien tillsammans med topp-rankade UFC-fighter Paulo “The Eraser” Costa. På frågan om han ändrat tillvägagångssätt i och med att det är en returmatch säger han:

– Jag är fortfarande likadan. Jag vet att Bergh är en bra grappler men jag visade att även min grappling är bra. Jag kommer att vara redo oavsett om det blir en stående match eller om vi hamnar på marken.

Kenneth Bergh och Antonio Trocoli möts i lätt tungvikt, -93 kg med one pound allowance, på Superior Challenge 22 den 29:e maj 2021 på Cirkus, arena i Stockholm. Galan sänds live på Viaplay och Betsafe kommer erbjuda spännande odds på matchen.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer