Ahlin Krönika

Söndagskrönikan: Hur bra är Oscar Ahlins kommande motståndare i Bryssel den 28:e mars och hur bra förberedd kommer Ahlin att vara? 

Det blev nyligen spikat att Oscar Ahlin kommer att möta tyske (med turkiska rötter)  Alpay Yaman 12-1 på en gala på ”Naito Gym” i Bryssel, Belgien den 28:e mars. Fighten som är huvudnumret på showen ”All eyes on Brussels” kommer vara om IBO:s kontinentala lätt tungviktstitel. Vem är då Alpay Yaman som Ahlin får privilegiet att möta upp i ringen i slutet på mars. Jo en 28-årig proffsboxare från Krefeld med en rätt så medioker lista segrar på sitt proffs-CV, mestadels vinster över oerfarna andraklassare.

Den enda förlusten kom till ”landsmannen” Alexander Rigas på hemmaplan i Krefeld, Tyskland om just den titeln som Ahlin nu skall kämpa om, IBO:s kontinentala titel. Rigas och Yaman var båda obesegrade 9-0 när de möttes. Alexander boxades smart mot Alpay, använde jabben och rörde på benen, och lyckades med den taktiken, knipa bältet efter 10 ronders boxning.

Yaman är absolut en farlig boxare, stark och vildsint, en brawler, med giftiga krokar och uppercuts. Men en boxare av Ahlins kaliber kan tämja en dylik fighter, Rigas gjorde det, men fick slita hårt, sattes under konstant press under hela matchen. Det tarvar sin man. Tysklandsbaserade turken har ork, flås och en stark vilja.

Det gäller för Oscar att vara på tå hela tiden för det kommer att vina om skallen. Den tilltänkta motståndaren gillar nämligen fight. Alpay Yaman är en boxare av god europeisk klass. Det kommer att bli en tuff fight och ett bra test på svenskens status. Något att se fram emot. Galan kommer att erbjudas som PPV på Facebook för en mindre summa. Missa den inte!

Jag hörde av mig till Oscar Ahlin under torsdagskvällen och frågade om hur träningsupplägget fram till titelfighten kommer att se ut på ett ungefär, och om han på förhand har spanat in sin motståndare som ju verkar vara lite av en tuffing, Oscar svarade så här:

Träningsupplägget

”Träningsupplägget ser ut så här, Just nu är jag på Malta och sparrar. Har tyvärr fått lite återbud i början på veckan, men sparrar imorgon (fredag) och förhoppningarna är även på lördag. Sedan åker jag hem på söndag. Tränar på hemma ett tag för att efter det, åka till Spanien eller Belgien för sparring igen. Men det är inte riktigt klart vart det sparringlägret kommer att hamna. Annars kör jag på som vanligt. Jag är redan i bra form så det är bara finslipa. Droppa i vikt på rätt sätt, vara stark hela vägen.”

Om motståndaren: 

”Jag har kollat lite snabbt. Jag har slutat kolla mig blind på mina motståndare sedan typ min första förlust 2015. Men jag har fått den uppfattningen jag med. Han kommer framåt och fightas. Jag tror absolut han kan passa mig bra. Sen får vi se vad han gör emot mig. Det är mycket av anledningen varför jag inte stirrar mig blind. Jag kommer in och är beredd på allt.”

Marianne Ahlborg i inslag på SVT före sin fight med Rapaic – se inslaget här! 

Marianne vann ju sin andra proffsmatch i Tyskland nyligen, fighten streamades live på YouTube och vi som såg den live kunde konstatera att det var en tuff holmgång som Ahlborg ändå vann ganska komfortabelt efter sex ronders boxning. Serbiskan Aleksandra Rapaic kom igång för sent och var inte i samma klass. Roligt var att  Marianne uppmärksammades av SVT före fighten. Kolla in det inslaget på denna länk!

Livesända galor på YouTube ett växande fenomen

Det har exploderat av livesända proffsboxningsgalor på YouTube den senaste tiden, en aktör som flitigt nyttjat denna plattform är givetvis MTK Global men även IFilm London och en del andra promotorer. Det kan vara snårigt att hitta dessa events men att prenumerera på nämnda aktörers YouTube-kanaler och signa upp sig på nyhetsbrev är bra tips. Här undertill lägger jag ut några videoklipp som streamats relativt nyligen, gratis och exklusivt för den som varit informerad. ”Check them out!”

Gala från Orlando Florida den 20/2 

Gala från Kalifornien 21 februari 

Läs om den nya appen FIGHT ON TIME här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer