Krönika

Söndagskrönikan: Hur bra är Oscar Ahlins kommande motståndare i Bryssel den 28:e mars och hur bra förberedd kommer Ahlin att vara? 

Det blev nyligen spikat att Oscar Ahlin kommer att möta tyske (med turkiska rötter)  Alpay Yaman 12-1 på en gala på ”Naito Gym” i Bryssel, Belgien den 28:e mars. Fighten som är huvudnumret på showen ”All eyes on Brussels” kommer vara om IBO:s kontinentala lätt tungviktstitel. Vem är då Alpay Yaman som Ahlin får privilegiet att möta upp i ringen i slutet på mars. Jo en 28-årig proffsboxare från Krefeld med en rätt så medioker lista segrar på sitt proffs-CV, mestadels vinster över oerfarna andraklassare.

Nyhet

Under ytan

Jag sitter och tittar ut över Indiska oceanen på den lilla ön Zansibar strax utanför Tanzanias och Kenyas kust. Den kritvita stranden breder ut sig och palmerna vajar i vinden mot den klarblå himlen. Vattnet ser minst sagt inbjudande ut och bottnen ser härligt vit ut. Detta till trots har vi av vår guide blivit uppmanade att iakttaga försiktighet när vi skall bada eftersom det kan dölja sig olika faror under ytan. Det kan finnas farliga fiskar som kan sticka en i fötterna, vassa koraller som inte syns som kan vålla allvarliga skador. Man uppmanar att man skall ha skor på fötterna för att vara på säkra sidan. Märkligt att något som kan vara så inbjudande vackert kan dölja så många fallgropar under ytan. Detta till trots får det bli bad lite senare. Utan skor! Lite risker får man ju ta i livet eller hur?