Nyhet

Canelo överlägsen i natt – Yildirim dominerad i två ronder sedan nedslagen i tredje

Turkiske utmanaren, Avni Yildirim, WBC:s obligatoriske utmanare, levererade en blek insats mot ”pound-for-pound-kungen”, Saul ”Canelo” Alvarez på Hard Rock Stadium i Miami, Florida i natt. Den kompakte utmanaren stod bara och tog emot slag i dubbelgard. Gjorde inte ett enda seriöst utfall mot Canelo. Han frös till is. 

Plågsamt att bevittna 

Det var plågsamt att bevittna. Respekten för världsmästaren var alldeles för stor. Yildirims uppgift för stor. Den var övermäktig för honom. Det fanns ingen plan för hur han skulle besegra den stenhårde mästaren.

Fighten var poänglös redan från början, och skulle kanske, med facit i hand, inte ha blivit av.  Två fulla ronder avverkades ändå och gick såklart solklart till Canelo. Snudd på 10-8 fast utan nedslagning. Det var dock bara en tidsfråga. Yildirim slog knappt ett märkbart slag i dessa ronder.

Canelo använde Yildirim som ”target-practice”

Canelo hade honom mer eller mindre som  ”target-practice”  i de två inledande ronderna. Bombade sedvanligt in sina vassa krokar mot kropp och huvud. Yildirims rörelser var få, om ens några, han vågade sig helt enkelt inte på någon större attack att tala om. Priset var för dyrt att betala. Det kändes helt klart som om ”flykt-tankar” redan hade börjat tona upp sig i hans huvud. Det här var bara för obehagligt, han behövde en väg ut ur det här! Turken såg ordentligt medtagen ut ganska omgående. Att det inte skulle gå särkilt långt var uppenbart redan från början.

Avni Yildirim blev sedan ordentligt nedslagen av en perfekt rak höger från Alvarez i tredje ronden. Yildirim kom upp men slutet var nära. Han lyckades krångla sig igenom den tredje ronden trots hård press från mästaren, men det var en slagen utmanare som satte sig ned i ringhörnan.

Kom inte ut till fjärde ronden

Han kom inte ut till fjärde ronden och det var nog klokt. Det var klasskillnad. Saul ”Canelo” var färdig för kvällen. Jobbet var gjort.
Nu väntar troligtvis Billy Joe Saunders härnäst om mästaren själv får välja. Något han också uttryckte i intervjun omedelbart efter matchen. Se den intervjun här nedan! 

Läs Philips intervju med boxningstränaren, Kamran Kabinejad här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer