Rozenstruik Nyhet

Uppsnack med Book: UFC Fight Night 186

Ny vecka, ny tungviktsmatch, platsen är UFC Apex, Las Vegas och huvudmatchen är mellan den nummer fyra rankade Jairzinho Rozenstruik (11-1) och den nummer sju rankade Ciryl Gane (7-0). Galans co-main event är en lätt tungviktsdrabbning mellan Ukrainas Nikita Krylov (27-7) och Rysslands Magomed Ankalaev. På samma kort finner vi även Pedro Munhoz (18-5) som kommer att försöka göra allt i sin makt för att undvika en tredje raka förlust när han ställs mot Jimmie Rivera (23-4). Detta är vad som diskuteras i veckans uppsnack. 

Den här matchen går inte tiden ut

Innan hans brutala förlust mot Francis Ngannou så var Jairzinho Rozenstruik en av de mest fruktade tungviktarna, och den som många trodde skulle bli nästa man att utmana mästaren. Ngannou satte dock snabbt stopp för hans framfart genom en brutal knockout och det kunde ha blivit slutet på hans framgångssaga. Det inte hör till vanligheten att en fajter återhämtar sig från en sådan förlust, men återhämta sig gjorde han. Tre månader senare var han tillbaka i oktogonen och återigen mot tufft motstånd iform av Junior dos Santos. Rozenstruik imponerade i den matchen och avslutade veteranen i den tredje ronden. På sina 11 vinster kommer 10 via KO/TKO vilket talar till hans otroliga slagstyrka.

Ciryl Gane besitter inte samma slagstyrka som Rozenstruik men han är en betydligt mer komplett fajter. Han har avslutat 6 av sina 7 motståndare, hälften via submission och hälften via KO/TKO. Den mest nämnvärda vinsten är den över Junior dos Santos. Fyra månader efter hans förlust mot Rozenstruik så var det dags igen. Dos Santos blev återigen avslutad men det som tog Rozenstruik tre ronder att göra lyckades Gane göra på två. Inatt kan vi förvänta oss ett krig där fem ronder känns osannolikt. Vinnaren, vem det nu må bli kommer befinna sig i en otroligt fin position med många intressanta matchningar i framtiden.

Ankalaev är nästa lätt tungviktare att hålla ögonen på

Nikita Krylov och Magomed Ankalaev är kanske inte två av de mest kända lätt tungviktarna i UFC. Krylov har lidit en del förluster på sistone men det har varit mot den absoluta världstoppen, den nuvarande mästaren Jan Blachowicz och den nummer 1 rankade Glover Teixeira för att nämna två. Senast besegrade han Johnny Walker i vad som var en otroligt imponerande prestation. Då var grapplingen den avgörande faktorn, det kommer den inte att bli på inatt. Ankalaev är en rutinerad combat sambo utövare, så sannolikheten att Krylov skulle få ner matchen på marken känns väldigt låg. Jag tror att vi kommer bjudas på en underhållande striking match där Ankalaev blir den som får sin hand lyft efter matchens slutsignal.

Pedro Munhoz måste vinna

Efter att ha knockat Cody Garbrandt såg framtiden ljus ut för Brasiliens Pedro Munhoz. Framtiden hade dock andra planer, först en förlust mot Aljamain Sterling och sedan mot Frankie Edgar innebär att Munhoz nu befinner sig i en väldigt svår position. För att ta sig tillbaka till toppen är en vinst över Jimmie Rivera ett måste. Det är dock lättare sagt än gjort, Rivera är otroligt tuff och har precis som Munhoz lång erfarenhet av att fajtas på den högsta nivån. Med ryggen mot väggen måste Munhoz vinna, för att lyckas med det måste han vara mer aggressiv. Talangen har han, men han har en tendens att vänta på sin motståndare. För att slå Rivera måste han undvika att bli avvaktande. Det tror jag är framgångsreceptet för Munhoz och det som i slutändan kan bli det som tar honom tillbaka till toppen av bantamviktsdivisionen.

Galan sänds på Viaplay med start 02:00!

Läs Teddys text inför Canelo Alvarez titelförsvar inatt här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!
Etiketter

Kommentarer