Chartoi Nyhet

Adam Chartoi segrade i Bulgarien – Nu väntar kvartsfinal

Just nu går den internationella stortävlingen Strandja av stapeln i Bulgarien. Det svenska landslaget har skickat de två Hammarbyboxarna Adam Chartoi och Liridon Nuha till tävlingen. Där den förstnämnda segrade i eftermiddag. 

Liridon Nuha föll kort 

Liridon Nuha gick in i dagens andra match på programmet när han i 81-kilos klassen ställdes mot Kazakhstans Bauyrzhan Baigonshekov. Matchen var en jämn tillställning där de båda stångades en hel del. Vid ett tillfälle uppstod det en sekvens där Baigonshekov mata ett flertal slag i Nuhas bakhuvud, vilket ska vara otillåtet. Matchen gick till domslut där domarna var oense om vem som avgått med segern. Det blev ett split-decision där Baigonshekov fick tillräckligt med domarröster för att avgå med segern. Liridon är nu därför ute ur turneringen efter ett respass i första omgången.

Adam Chartoi dominerade

Mellanviktaren Adam Chartoi boxades sin match lite senare under eftermiddagen i turneringens andra boxningsring. Han mötte hemmaboxaren tillika bulgaren Martin Poptolev. Matchen var Adams från början till slut och det var på ett imponerande vis han undvek Poptolevs slag genom snabba defensiva reflexer. Det var aldrig någon tvekan vem som skulle få domslutet, och samtliga domare förutom en gav Adam matchens alla ronder.

När Fighter Magazine pratade med Chartoi efter matchen, var det en segrande boxare med blandade känslor:

Känslorna efter matcherna är blandade. Känns skönt att få gå match efter så lång tid och alltid en skön känsla efter vinst. Dock kände jag mig lite rostig i matchen och det ledde till att jag blev för försiktig stundtals.

Nästa motståndare kommer från Kazakhstan. En bra teknisk boxare som jag ser fram emot att möta. Ska bli spännande minst sagt.

Resten av turneringen går att följa på den här youtube-kanalen som livesänder samtliga dagar!

Läs här om Tommy Furys match i helgen!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer