Tommy Fury Artikel

INFÖR: Cacace vs. Woodstock – Lillebror Tommy Fury fortsätter karriären

Nu är det dags för promotorn Frank Warren att anordna sin första gala för året. I huvudmatchen är det ett brittiskt fjäderbälte på spel och på underkortet bjuds det på både Tyson Furys lillebror Tommy Fury och publikfavoriten Nathan Heaney. 

Cacace vs. Woodstock 

Huvudmatchen är en helbrittisk uppgörelse där Cacace är den fightern som varit mest lyckosam de senaste åren. Detta har lett till en 36:e plats på Boxrecs världsranking och framförallt en plats bland Storbritanniens fem bästa super-fjäderviktare. Han har under sin karriär gått förhållandevis få titelmatcher, och även om den brittiska super-fjädertiteln inte ger några större pengasummor, är det bättre än ingenting alls. Leon Woodstock har i sin tur inte fightats på snart två år, och det har varit en brokig karriär så här långt. För även om han till en början radade upp 11 segrar, var det mot ett kvalitetsmässigt undermåligt motstånd. Det blev dock en rejäl skjuts uppåt i kvalitet när han mötte Archie Sharp och Zelfa Barret i matcher om mindre titlar. Då åkte han också på sina två första förluster i karriären via enhälliga domslut.

Stoke-supportern Nathan Heaney

Det är långt ifrån ovanligt att brittiska boxare har starka klubbtillhörigheter när det gäller sin lokala fotbollsklubb. De kan antingen ha varit verksamma som spelare själv under sina yngre år, eller att de varit aktiva supportrar sedan barnsben. Den senare anledningen är den mest vanliga och tydliga exempel på det är förre detta världsmästarna Ricky Hatton och Tony Bellew. Hatton har sitt hjärta tillägnat till Manchester City och brukade gå in till den ikoniska låten ”Blue Moon”. Bellew är istället ifrån Liverpool och lever en stor del av sitt liv i enlighet med lokala klubben Everton FC:s spelschema samt rådande formkurva. Bellew vann dessutom sin VM-titel på just Evertons arena, Goodison Park. En boxare som följer den här traditionen är Nathan Heaney. Han är fullkomligen besatt av sin klubb Stoke City och går alltid in till deras klassiska låt ”Delilah”. Helgens gala tar tyvärr inte plats i Stoke och då det inte heller är tillåtet med någon publik, lär det bli en annorlunda ingång till ringen för Heaney när han ställs emot Ryan Oliver.

Kändisen Tommy Fury

Hans storebror är världsmästare i tungviktsboxning, hans kusin är med i världstoppen, en annan kusin har tagit ett VM-bälte och för att inte nämna hans släktskap till Bartley Gorman, som under 1900-talet ansågs vara världens farligaste man utan vapen. Det är en hel del att leva upp till för 21-årige Tommy Fury som ännu mest gjort sig känd för annat än boxning. Han var med i populära dokusåpan Love Island och är numera vanligt förekommande i den brittiska skvallerpressen. England gillar sina kändisar, men de ogillar inte heller sina boxare. Det ska nu Tommy Fury försöka bli och på lördag ska han planenligt ta sin femte raka seger som proffs. Motståndet är ännu inte bestämt men för att låna ett citat av ett brittiskt internettroll, ”så väntar väl Frank Warren bara på att ringa in närmsta Uber-förare”. Då samtliga av Tommys motståndare har haft tråkiga sviter på minst sex raka förluster.

Galan går av stapeln på lördag.

Läs här om när Jesse Enkamp försvarar Karatens heder!

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer