Jesse Enkamp ArtikelNyhet

Jesse Enkamp försvarar Karatens heder mot Muay Thai

Karate har varit en omdiskuterad kampsportsgren. Från att i perioder varit kraftigt ifrågasatt, fick den med hjälp av Karate Kid-filmerna och nutida serien Cobra Kai en rejäl dos av uppmärksamhet. En av dagens mest uppmärksammade Karateindivider är svenske Jesse Enkamp. 

Jesse Enkamp är äldre bror till MMA-fightern Oliver Enkamp som numera är verksam i världsorganisationen Bellator. Deras familj är djupt rotad i karaten och det ser man också tydligt på de bådas fightingstilar. Jesse Enkamp är förutom en framgångsrik kampsportare, även aktiv på Youtube. Där har han byggt upp en stor och framgångsrik kanal med över 290 000 prenumeranter.

I hans senaste klipp nedan gör han upp i ringen mot en Muay Thai-mästare i form av ett sparringpass. Bakgrunden till denna sparring är den långtgående konflikten mellan de båda kampsporterna, där de är oense om vilken som är mest effektiv i en fight.

Så här beskriver Jesse bakgrunden till konflikten mellan sporterna på sin kanal:

Thai Boxing vs Karate started in 1963, when Kyokushin co-founder Kenji Kurosaki got knocked out by a Muay Thai fighter in Thailand (Bangkok) at Lumpinee Stadium. This sparked the Japanese invention of Kickboxing. As a result, the feud between Karate and Muay Thai escalated. In today’s video I aim to end the rivalry by fighting Petch Aek Sitjaopho (Poonnasit Kambung).

Om du inte kan få nog av Jesse Enkamps tankar om kampsport, så gästade han också Fighterpodden för några år sedan. Det var i Fighterpodden avsnitt 3 och där förklarar han bland annat hur karaten har förändrats ur ett historiskt perspektiv. Poddavsnittet finns här nedan!

Läs här Teddys söndagskrönika!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer