Blaydes Artikel

Uppsnack med Book: UFC Fight Night 185

UFC Fight Night 185 är tungviktarnas gala. På huvudkortet finner vi hela tre stycken tungviktsdrabbningar, där huvudmatchen mellan ”The Black Beast” Derrick Lewis (27-4) och Curtis ”Razor” Blaydes (14-2) är galans höjdpunkt. Den matchen och de två andra tungviktsdrabbningarna är vad jag tar mig an veckans uppsnack. 

Curtis Blaydes lär få vänta på sin titelmatch

Förutom hans två förluster mot Francis Ngannou så har Curtis Blaydes UFC karriär var spikrak. Han har dominerat samtliga motståndare, främst med hjälp av sin överlägsna brottning. Den mest imponerande vinsten var den över Junior Dos Santos i januari förra året. Sedan dess har han även besegrat Alexander Volkov och nu är han redo att ta sig an Derrick Lewis. Lewis är en av de mest fruktade tungviktarna och detta trots att hans enda riktigt farliga vapen är hans händer. Brottningen hos Lewis är icke existerande och det är precis vad Blaydes kommer att utnyttja. En vinst över Lewis kommer dock inte att betyda särskilt mycket för Blaydes som redan har slagit nästan alla de stora namnen i divisionen. Först är det Francis Ngannou som ska slåss om titeln, därefter är det Jon Jones som har blivit lovad en titelmatch. Det lär med andra ord dröja innan Blaydes får sin välförtjänta chans. Något som inte lär dröja särskilt länge är helgens match. Den tror jag att Blaydes avslutar inom tre ronder och troligtvis via ground and pound.

Ryssland mot USA

Tungviktsdrabbningen mellan Alexey Oleynik och Chris Daukaus blir ett klassisk Ryssland vs. USA möte. Daukaus UFC karriär har minst sagt varit en kort sådan. Som många andra fick han chansen att fajtas i UFC under förra året. Han gick två matcher och ingen blev särskilt långvarig. Daukaus avslutade båda sina motståndare (som även var relativt nya i organisationen) i den första ronden. Nu kommer han att möta en av de mest rutinerade tungviktarna i form av Oleynik. Ryssen är bra på precis det som Daukaus saknar, nämligen grappling. Oleynik kommer att försöka ta ner matchen på marken och därifrån strypa ut Daukaus. För Daukaus gäller det att hålla matchen ståendes. Nio av hans tio vinster har varit via KO/TKO och det är på fötterna som hans chanser att vinna matchen ligger.

Arlovski kämpar på

Andrei Arlovski vägrar att ge upp och på lördag ställs han återigen mot en ung och hungrig kille. Tom Aspinall har visat sig vara en duktig fajter och framförallt striker. Vilket inte är så konstigt med tanke på att han dagligen tränar tillsammans med Darren Till på Team Kaobon i Liverpool. Hans första stora test blir Andrei Arlovski. Efter att ha förlorat en drös matcher under den senaste tiden lyckades Arlovski hålla sig obesegrad under 2020. Två matcher, två vinster är inte ett dåligt facit. Men med prestationen i åtanke är jag fortfarande inte imponerad. Arlovskis ”glory days” är sedan länge passerade medan Aspinall å andra sidan har sina bästa matcher framför sig. En vinst på lördag är precis vad både han och tungviktsdivisionen behöver.

Galan ses på Viaplay med start 02:00!

Läs vad vi har att se framemot i boxningsväg här!

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer