McGregor Artikel

Uppsnack med Book: UFC 257 – Poirier vs. McGregor 2

UFC 257 är årets första pay-per view gala och för ovanlighetens skull kommer eventet inte att erbjuda någon titelmatch. Istället är det två av de bästa lättviktarna i världen som gör upp i en så kallad titel elimination. Blir det Conor McGregor som återigen tar sin plats i toppen av divisionen, eller kommer Dustin Poirier att behålla sin plats? Den frågan, co-main eventet och svenske Amir Albazi är vad som avhandlas i dagens uppsnack. 

McGregor är en vinst ifrån titeln

Conor McGregor är namnet hela kampsportsvärlden har haft på sina läppar sedan hans intåg i UFC 2013. På lördag ska han försöka återta sin plats i UFC toppen genom att återigen försöka besegra Dustin Poirier. Förutom mästaren Khabib Nurmagomedov så är det Poirier som har sett mest imponerande ut under dem senaste åren. Han har i stort sett besegrat alla i toppen och är även den som har varit närmast att besegra Nurmagomedov. McGregor har sedan sin boxningsmatch mot Floyd Mayweather bara vunnit en match i UFC, och det var över en åldrande Donald Cerrone i början på förra året. Skillnaden i matchrutin bör därför vara enorm mellan de två kombattanterna. Rutinen och utvecklingskurvan på Poirier är det jag tror blir den avgörande faktorn på lördag. Skulle jag mot förmodan ha fel, och McGregor återigen besegrar Poirier så är det bara att konstatera att McGregor är i en nivå för sig själv. Och att den nivån fortfarande är kilometer ifrån mästaren Khabib Nurmagomedov.

Michael Chandler slängs in i elden

Den förre detta Bellator mästaren Michael Chandler är förutom Ben Askren den person som kampsportsvärlden längtat mest efter att få se i UFC. Precis som Askren är han en förre detta Bellator mästare och NCAA divison 1 All-American brottare. Förväntningarna bland tittarna är höga och UFC:s matchplanerare verkar ha minst lika höga förväntningar då dem i hans UFC debut matchat honom mot den nummer sex rankade Dan Hooker.  Hookers senaste match var ett fem ronders krig mot Dustin Poirier i juni förra året, och även om resultatet inte gick hans väg så visade han hela världen att han hör hemma i toppen av divisionen. På fötterna bör Hooker ha övertag, han är både en bättre tekniker och brawler. Det Chandler har är en otrolig överhandshöger (precis som alla andra brottare i världen) som kan släcka precis vem som helst. Sannolikheten att en sådan skulle träffa en duktig striker som Hooker känns dock osannolikt. Chandler har även fördel när det kommer till brottning och grappling där han har gedigna meriter som Hooker inte kan mäta sig med. Chandler har dock hittills i sin karriär varit väldigt ovillig att använda sig av sin brottning. Kanske är det något han sparat till sin UFC debut och i så fall kanske min förutsägelse på att Hooker vinner ett enhälligt domslut inte förverkligas. Men det återstår att se.

Amir Albazi går sin andra match i UFC

Den här matchen var till en början bokad på UFC on ESPN 18 som tog plats i slutet på november förra året. Tyvärr så fick Zhalgas Zhumagulov då problem med sina resepapper och hade därför inte möjlighet att ta sig till Las Vegas där matchen var tänkt att ta plats. UFC valde då att inte försöka hitta en ny motståndare till Albazi, och istället boka om matchen på ett senare datum. Det datumet är på lördag (söndag morgon). Det här blir Amir Albazis andra match i UFC och av den första matchen att döma har vi betydligt fler att vänta. Hans motståndare Zhumagulov förlorade sin UFC debut och mycket tyder på att hans andra match i organisationen inte kommer att gå mycket bättre. Albazi är en väldigt komplett fighter som är lika farlig ståendes som på marken. För svenske Albazi ser framtiden i UFC ljus ut. De lättare divisionerna är i stort behov av avslutare för att öka populariteten och hypen kring dem. Ett avslut för Albazi kan därför betyda att hans nästa motståndare blir någon på rankingen.

https://www.youtube.com/watch?v=TvTn082aPnI

Läs Phillips intervju med femfaldiga SM mästaren Billy Liljeqvist här!

Galan sänds på Viaplay med start lördag kl 00:30!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer