Canelo Alvarez Nyhet

Canelo Alvarez är klar för ny match

Igår blev det bekräftat att Canelo Alvarez (54-1-2) kommer att försvara sin WBC och WBA titel i supermellanvikt (76,2 kg) mot Avni Yildirim på Hard Rock Stadium i Miami, Florida, den 27 februari. 

Canelo Alvarez har precis signerat ett nytt avtal med Eddie Hearns Matchroom Boxing, och WBC:s obligatoriska utmanare Yildirim blir hans första match av två sitt nya kontrakt. Yildirim är en duktig boxare, men det har gått två år sedan hans senaste match och den slutade i förlust mot Anthony Direll (33-2-1). Hans chanser mot Alvarez som befinner högst upp på pound-for-pound listan måste bedömas som minimala. För att inte säga obefintliga.

Framtiden för Canelo Alvarez

Datumet för Alavrez återkomst till ringen är alltså den 27 februari, blott 10 veckor efter att han besegrat Callum Smith. Redan nu har det börjat pratats kring en eventuell match mot WBO mästaren Billy Joe Saunders (30-0) i maj, och nu när båda tillhör Matchroom Boxing så är sannolikheten att det inträffar väldigt stor. Men det är ännu bara rykten. Vad som är bekräftat är att Canelo Alvarez matcher kommer att fortsätta visas på streamingtjänsten DAZN.

Nedan kan ni lyssna på expertkommentatorn och Contender vinnaren Sergio Moras tankar inför matchen.

Läs Teddys senaste krönika här! 

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer