Artikel

Kovalev vs Melikuziev gick om intet – Kovalev testades positivt för olaglig substans

Den 30:e januari skulle ryske topp-boxaren, Sergey ”Krusher” Kovalev ha mött obesegrade uzbeken Bektemir Melikuziev men Kovalev har dessvärre testats positivt för en olaglig substans (syntetisk testosteron) och är därmed inte tillgänglig för matchen. En väldigt tråkig nyhet för svenska boxningsfans som hade sett fram emot denna matchen.

37-årige Kovalev har inte varit i ringen sedan han mötte och förlorade till Saul ”Canelo” Alvarez i november 2019. Melikuziev vs Kovalev var lite av en sällsynt godbit då den obesegrade Melikuziev (6-0, 5 KO), kommer från en synnerligen färgstark amatörkarriär som bland annat renderade honom ett VM-silver (2015) och en brons-medalj (2017) samt JVM-guld (2014), lägg därtill det faktum att han är southpaw, vilket brukar ”stöka” till det för de flesta motståndare.

Potentiellt spännande batalj

Jag tror att det kunde ha blivit en spännande batalj och ett bra test på var Kovalev står för närvarande. Är karriären på nedåtgående eller har han några fina matcher kvar? Den frågan får vi nu avvakta med och hur länge den starke ryssen blir borta är inte sagt ännu. Matchen var planlagd att gå ut live på DAZN  i Sverige från ”Fantasy Springs Kasino” i Indio, Kalifornien. Kovalev själv nekar bestämt till att han skulle medvetet ha tagit de olagliga substanserna.

Läs Oscars krönika inför helgens UFC-gala här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer