Ny tung match för Otto Wallin i februari?

Som många av er säkert noterat redan så har det ju kablats ut en färsk nyhet från USA om att svenske tungviktaren Otto Wallin (21-1, 14 KO:s) kan komma att möta f.d. Deontay Wilder och Anthony Joshua-motståndaren, Dominic Breazeale (35) i februari på en gala på Showtime. Ännu ett världsnamn för Sundsvalls-boxaren således.  

Inget är 100 procent spikat ännu men uppgifterna kommer från pålitlige boxningsmurveln Mike Coppinger (The Ring, The Athletic). Brazeale har ju bara förlorat mot dessa två nämnda tungviktskungar, (Wilder 2019 och Joshua 2016) och har därutöver 20 segrar, 18 utav dem på KO.

Adrien Broner går huvudmatchen

Han är ett stort namn att slå för svensken och det är en intressant tungviktskamp, tillräckligt intressant för att bli ”chief Support” på den TV-sända galan, som, är det tänkt, skall ha toppboxaren Adrien Broner i huvudrollen. Otto som inte varit i ringen sedan augusti då han besegrade Travis Kaufman, behöver definitivt hålla sitt namn levande och en seger över Brazeale vore definitivt ett steg i rätt riktning.  

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer