Ryan Garcia Nyhet

Storfighten Ryan Garcia vs Luke Campbell i helgen vill ni inte missa

Den internationella stormatchen i lättvikt mellan obesegrade amerikanen, Ryan ”The Flash” Garcia och brittiske f.d. OS-guldmedaljören (2012) Luke Campbell  tar plats på ”American Airlines Center” i Dallas, Texas nu i helgen, det är en upphajpad och omtalad titelfight om WBC:s interimbälte som ni verkligen inte vill missa, boxningsvärlden har väntat länge på den, riktigt suktat efter den, och nu är det alltså dags – lördag, 2/ 1 -2021. 

USA VS. England

Det blir USA vs England. Erfarenhet vs ungdomlig entusiasm. Matchroom vs Golden Boy-fest utan dess like. 22-årige Garcia som är kontrakterad av just Oscar De La Hoyas, Golden Boy Promotions, är en synnerligen hårdslående yngling på väg upp med 18 knockouter på sina 20 raka segermatcher. Skarp i sina slagserier är han och hungrig som ett lejon. Hans talang och potential är något utöver det vanliga. Därom råder inga som helst tvivel. Han har en stor uppbackning av fans på sociala medier och är lite av av publikfavorit varje gång han går i ringen. Extremt färgstark och explosiv.

Frågan är dock om denne ungtupp är tillräckligt mogen nog att ta sig an den brittiske ringräven Luke Campbell som precis som Garcia för några år sedan betraktades som något av ett ”underbarn” i branschen.

Campbell har erfarenheten

Den skicklige britten har nu hunnit bli 33 år gammal och  samlat på sig en hel del värdefull erfarenhet och rutin som han kommer att ta med sig in i ringen mot Garcia. Han har ju bland annat mött och gått tiden ut med klassens stora gigant, ”pound-for-pound-kungen”, Vasyl Lomachenko från Ukraina. Det är svårslaget att toppa, även om det var en förlust (poäng) för britten.

Campbell (20-3, 16 KO) som trots dessa förtjänster är en underdog i många experters ögon, har sagt i intervjuer att han är övertygad om att den unge amerikanen nu tagit sig an en alltför övermäktig uppgift i honom själv så här tidigt i karriären. Han säger sig ha en plan för hur han skall knäcka jänken och osar av självförtroende.

Om det nu blir som Luke önskar står väl skrivet i stjärnorna (vem vet?) men det är i alla händelser en oerhört spännande uppgörelse som har alla nödvändiga komponenter och förutsättningar för att bli en bra fight.

Viaplay har varit för klena

Matchen kommer att sändas på DAZN och svenska fans kommer att kunna se den i sin helhet med förmatcher och allt, med start klockan 21:00 på lördag (om ni nu har DAZN vill säga) . Streamingtjänsten vars europasatsning /världslansering, sköts upp i våras p.g.a. Corona-pandemin, de fick ligga lågt några månader, men gjorde sedan slag i saken och rullade ut sin tjänst globalt den 1:e december till mångas förtjusning. Om DAZN kommer att bli en succé återstår ju att se, men de svenska boxningsentusiasterna verkar så här långt mer än nöjda och de förtjänar verkligen en sportkanal som sänder proffsboxning på regelbunden basis.

Viaplay får ursäkta men det har varit lite för klent med den varan på sistone. En dylik fight som Garcia-Campbell borde ju vara självskriven för dem. Som det ser ut nu för Viasat-koncernen så är boxning ingen prioritet och det är många boxningsentusiaster som lämnar i protest. Så borde det inte vara.  Viaplay borde ge sig in i fighten och konkurrera. Boxningsmatcher som Garcia vs Campbell är sport när det är som allra bäst.

 

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer