Khamzats match Nyhet

Khamzats match inställd på nytt

Khamzat Chimaevs stormöte mot Leon Edwards hade redan ombokats från 19 december till 20 januari. Nu har UFC tagit bort matchen från sin hemsida, och den uppges vara inställd på nytt. 

2020 var ett hektiskt år för svensken Khamzat Chimaev. 26-åringen fick i juli ett kontrakt med organisationen UFC, och hann därefter fightas hela 3 gånger om. I juli månad stod han för två dominanta segrar och i september besegrade han Gerald Meerschaert efter bara 17 sekunder i oktagonen. Det skulle komma att bli hans sista fight för året, då mötet med Leon Edwards bokades om till 2021.

Enligt uppgifter från frontkick.online är nu matchen inställd för en andra gång, och det är oklart om matchen bokas om en tredje gång. Världstrean Leon Edwards har inte fightats sedan juli 2019 och lär därför så snabbt som möjligt hitta en ny matchning. Anledningen till att matchen fallit bort ifrån UFC-galan på Fight Island är i skrivande stund oklar, men en sak kan konstateras. Att den som sett fram emot att se Khamzat Chimaev fortsätta närma sig världstoppen, får vänta längre än till den 20 januari.

Läs krönikan ”Familjen som förändrade kampsporten” här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer