Nyhet

Intervju med svenska mästarinnan Josephine Breisch

I dessa tider är det kul att lära känna våra svenska fighters lite bättre tycker vi på Telegrafen! Utöver fighterkollen så tog vi ett snack med regerande SM-mästarinnan tillika eldsjäl för tjejers plats inom kampsporten, Josephine Breisch.

Visa det här inlägget på Instagram

FIGHTERKOLLEN – Virustider Josephine Breisch @j.breisch representerar @sandviken_mma och blev nyligen utsedd till Årets Förebild på Kampsportsgalan @budokampsport Om ni inte testat Josephines tips Bring Sally Up Challenge, do it! Perfekt bendödare att avsluta pass med 🔥 1. Hur tränar du just nu? Jag kör väldigt mycket utomhus, mestadels boxningsdrillar blandat med fys. Slår lite på säcken jag har hemma när jag inte har någon att träna med men det är ju inte lika roligt, men man får slå av sig lite i alla fall. Sen kör jag styrketräning på gymmet också 2. Dina tre bästa övningar för hemmaträning? * Intervaller på säck * Spiderman plank crunch * #BringSallyUpChallenge På bilden syns även Sandvikens headcoach @_ryger_ @coach_ryger #mmatelegrafen #fighterkollen @j.breisch @sandviken_mma #svenskmma #🇸🇪🇸🇪🇸🇪

Ett inlägg delat av @ mmatelegrafen

  

Telegrafen:       Nu när MMA är av bordet vänder sig många till alternativa träningsmetoder och eventuellt andra sporter tillfälligt. Vad har du för favoritsport utöver MMA? 

J.B: Jag är inte så sportintresserad faktiskt. Men jag gillar att testa på nya saker, har kört padel några gånger nu och det är kul!

Telegrafen:   Hur spenderar du en kväll när du inte tränar?

Då äter jag en god middag sen kryper jag upp i soffan och kollar på någon serie med alldeles för mycket onyttigt som godis, chips & ett glas rött!

Telegrafen:  Vad visas på tv:n en sådan kväll, har du någon favoritserie/film just nu?

J.B: Älskar kriminalserier som Johan Falk, Bron, Beck och Wallander.

Bästa filmen genom tiderna enligt mig är Gladiator.

Telegrafen:  Du har ju precis berättat för oss hur du tränar nu under virustider i ”fighterkollen”. Hur påverkar viruset med tillhörande följder dig annars i dina planer för 2020? Jag tänker på karriär , klubbverksamhet etc.

J.B: Vår klubb tog beslutet ganska tidigt att stänga igen för att minska smittspridningen vilket såklart påverkar träningen en hel del. Från att ha sex varierande pass i veckan till ett  som vi kör utomhus med mestadels boxningsdrillar. Så jag känner mig inte i toppform just.

Telegrafen:   När du pratade med kampsportsförbundet nämnde du att du önskar att du hittat sporten tidigare. Vad ser du hade varit annorlunda då?

J.B: Jag hade haft en längre karriär om jag börjat tidigare, nu är det mycket i livet som kommer emellan. Hade jag börjat innan jag fick barn så hade jag spenderat fler timmar på träning.

Telegrafen:  När du fick frågan om varför du trodde att just du fick priset så nämnde du ditt arbete med att få in tjejer i MMA som en viktig aspekt. Hur föddes det initiativet och varför är det så viktigt för dig?

J.B: När jag började med MMA så var det väldigt få tjejer på passen oftast var jag ensam tjej, vilket inte gjorde mig så mycket. Men när man letar matcher och anmäler sig till tävling efter tävling och inte får någon motståndare för att det finns för få tjejer som håller på så är det ganska tråkigt. Då fick jag idén att starta en tjejgrupp för att få fler tjejer att våga börja.

Så i framtiden hoppas jag att det är lika många tjejer som killar som utövar sporten.   

Telegrafen:  Du sitter för tillfället på många pallar; SM-mästarinna, tränare och ledare för initiativet med tjejer inom MMA. Var ser du att ditt fokus kommer ligga de närmsta åren? Hur ser du på din egen karriär?

J.B: Jag kommer fortsätta locka fler tjejer till att börja med MMA, jag brinner för att hålla mina tjejpass och jag får så mycket glädje och energi tillbaka! Själv så kommer jag vilja fortsätta utvecklas och hålla på i många år till.

Telegrafen: Avslutningsvis, vad är bästa träningsmusiken?

J.B: Rammstein fungerar alltid oavsett humör.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer