Nyhet

Superior Challenge 20: Svenska fightern Nico Musokes första titelförsvar

Titelbältet står på spel när Superior Challenges mellanviktsmästare Nico Musoke utmanas av Marcelo Alfaya i kvällens huvudmatch på Superior Challenge 20 – Fitnessfestivalen den 7:e december.

UFC-veteranen och en av Sveriges absolut främsta fighters, Nicholas ”Nico” Musoke (pro MMA-record 15-5-0) blev Superior Challenges mellanviktsmästare tidigare i år på Superior Challenge 19 då han besegrade UFC-veteranen från Australien, Dylan ”The Villain” Andrews. Dylan i sin tur vann Superior Challenge bältet på Superior Challenge 15 under 2017 efter en vinst över en annan svensk UFC-veteran, Papy ”Makambo” Abedi.

Nico började sin professionella MMA-karriär 2007, gick sin första match i Superior Challenge 2010, kom in i UFC 2013 och efter sex matcher i organisationen (3-3-0 UFC record) återvände han till Superior Challenge 2018 och den här matchen blir hans tredje sedan dess.

Nico är född och uppvuxen i Botkyrka, mamma är halvfinländare och halvtyska, och pappan från Uganda. Idag är han tvåbarnspappa och utbildad statsvetare. Han kombinerar familjelivet med jobb och utbildning samtidigt som han tränar och tävlar på elitnivå. Målet är att komma tillbaka till UFC eller Bellator men i hans väg står utmanaren Marceo Alfaya.

Titelutmanaren Marcelo Alfaya (pro MMA-record 18-10-0) är en väldigt meriterad fighter som har mött stora namn som ex. Jon Fitch i en otroligt underhållande match, tävlat i stora organisationer som t.ex. Bellator och deltog även i The Ultimate Fighter säsong 21 (TUF). Han gick sin första proffsmatch 2002 och har en kampsportsgrund inom grappling samt ett svart bälte i Brasiliansk Jiu-Jitsu. Marcelo har han en aggressiv fightingstil och är en väldigt underhållande fighter. Brasilianaren flyttade till USA som ung och representerar Team Nogueira.

Ursprungligen var Joe Riggs inplanerad som motståndare till Nico men han drog sig ur strax innan matchen skulle offentliggöras efter sommaren. Sedan dess har diskussioner pågått med över trettio fighters och totalt har sjutton inplanerade motståndare, samtliga UFC- och Bellator-veteraner, dragit sig ur av olika anledningar.

Detta är en titelmatch i mellanvikt -83,9 kg.

”Den här matchen kommer skaka om hela arenan och jag tror det blir kvällens match, säger Babak Ashti, grundare Superior Group International.


Superior Challenge är det senaste tillskottet till Fitnessfestivalen, Norra Europas största fitness- träning- och hälsomässa, med syfte att erbjuda besökare en helhetsupplevelse som börjar med besök på Fitnessfestivalen och Kampsportsfestivalen under dagen, och avslutas med Norra Europas största MMA- och kampsportsgala, Superior Challenge 20. Galan går av stapeln den 7:e december 2019 kl. 19:00 i Victoriahallen, Stockholmsmässan.  Invägningar och Staredown äger rum på stora exposcenen i A-hallen under Fitnessfestivalen dagen innan, d.v.s. fredagen den 6:e december kl. 17:00.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer