Efterlängtad returmatch mellan Andy Ruiz Jr vs Anthony Joshua

När Andy Ruiz Jr i somras slog ut Anthony Joshua och erövrade VM-titlarna i WBA, IBF och WBO var det en av tungviktshistoriens största skrällar.
Den 7 december är det dags för den hett efterlängtade returmatchen, som sänds exklusivt på Viaplay PPV.
– Det var en otrolig prestation av Ruiz senast, och han kan göra det igen. Men samtidigt tror jag Joshua kommer vara bättre den här gången. Det är en 50/50-match på förhand, säger svenska tungviktshoppet Otto Wallin.

Andy Ruiz Jr chockade boxningsvärlden den 1 juni i Madison Square Garden när han som stor underdog sensationellt stoppade Anthony Joshua, och blev en av årets verkliga feelgood-historier. Joshua hade vunnit samtliga sina 22 proffsmatcher varav hela 21 på knockout. På vägen hade engelsmannen erövrat VM-tronen i tungvikt, och på ett imponerande sätt detroniserat den gamle mästaren Vladimir Klitjko. Ruiz Jr, med en del trivselvikt runt midjan, sågs som en munsbit på Joshuas väg mot superstjärnstatus. Men Ruiz Jr visade att man inte ska döma hunden efter håren, han överlevde en nedslagning i tredje ronden, kom upp och slog med sina snabba händer ned Joshua fyra gånger innan ringdomaren stoppade matchen i sjunde ronden. På kuppen blev  Ruiz Jr även den första mexikanska tungviktsmästaren någonsin. Ruiz Jr innehar tre av de tyngsta VM-titlarna, den fjärde (WBC) har amerikanen Deontay Wilder.

Otto Wallin, som slog sig in i världstoppen med sin heroiska match mot Tyson Fury i september, är gammal sparringpartner till Joshua och tror sig veta vad som gick snett för den favorittippade engelsmannen.
– När Joshua fick chansen i tredje ronden så ville han avsluta direkt, blev oförsiktig och då slog det tillbaka istället. Sedan återhämtade han sig aldrig. Jag trodde inte Ruiz skulle vinna, men han visade verkligen hur smart, snabb och hårdslående han är, säger Wallin som hoppas gå sin nästa match i februari.
– Jag känner att jag hör hemma i världstoppen, så nu gäller det att fortsätta jobba hårt och vinna matcher för att sedan kunna utmana om en VM-titel. Jag har kapacitet att slå både Ruiz Jr och Joshua.

Det stod tidigt klart att det skulle bli en returmatch mellan Ruiz Jr och Joshua, och den 7 december smäller det alltså i Diriyah, Saudiarabien. VM-matchen på Viaplay PPV kostar 499 kronor och föregås av en späckad boxningsstudio på TV10.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer