Nyhet

Upplev Köpenhamn och UFC i september – matchkortet uppdaterat

Den 28:e september kommer UFC till Köpenhamn och det är ett ypperligt tillfälle att boka en miniweekend för avslappning, turistande och spänningen när Danmark arrangerar sin första Fight Night!

Att resa mellan Stockholm- Köpenhamn kostar inte så mycket. Flygbiljetter (tur och retur) ligger enligt Avionero runt 785 – 2 265 kronor, beroende på flygbolag och avresedatum. Att resa på en tisdag eller onsdag brukar alltid vara billigare än en fredag eller söndag. UFC sker på lördagen den 28:e september. Har du inte möjlighet att några extra semesterdagar rekommenderar vi att boka flyg i tid för att få ett billigare pris. Det finns gott om 4- och 5-stjärniga hotell i Köpenhamn för den som vill ha lite lyx. Crowne Plaza Copenhagen är ett 4-stjärnigt hotell på gångavstånd till Royal Arena och båda platserna är inte långt från flygplatsen heller. Vill du lägga krutet på mat och sevärdheter istället för säng kan du hitta motell och vandrarhem för bara några hundringar per natt.

Sevärdheter

Innan matchen börjar borde du passa på att upptäcka staden lite. Om du anländer en dag eller några före matchen borde du passa på att Tivoli, en nöjespark från 1800-talet som ligger central i staden. Den sägs vara förebilden för flera svenska nöjesparker. Tivoli innehåller restauranger, åkattraktioner, konsertsal och fina parker att promenera i.

Gillar du kultur och arkitektur kan du besöka Rundetårn, ett observatorium från 1600-talet där Peter den store red upp till tornets topp. Hur lyckades han med det? Jo, det finns inga trappor till toppen utan endast en spiralformad bana som tar dig 36 meter upp. Alternativ finns det gott om slott att besöka, boka gärna guidade turer för att få veta intressanta historier bakom rum och tavlorna.

Legoland ligger 22 mil utanför Köpenhamn som kan vara den perfekta utflyktsmålet för dem som har tid. Vill du inte lämna staden kan du istället besöka nordeuropas största akvarium, Den Blå Planet med tropiska, arktiska och inhemska arter. Titta gärna på deras hemsida innan besöket för att ta del av dagens program. Programmet visar vilka tider de matar olika arter, det är oftast vid matningen du får chansen att studera arterna på nära håll.

Glyptoteket, är ett danskt konstmuseum grundat av bryggaren Carl Jacobsen. Carl Jacobsen hade byggt upp en av den tidens största privata konstsamlingar. Glyptoteket som var beläget i hans villa Ny Carlsberg i Valby uppkallades efter dennes bryggeri Ny Carlsberg.

 

Matchdags!

Slutligen kommer vi till den stora finalen i minisemestern. Det är dags att bege sig till Royal Arena. Med tanke på att Sverige har flest antal aktiva fighters av de nordiska länder, kommer vi se svenska namn på herr- och damsidan. Kvällens huvudmatch är mellan svensken Jack Hermansson (20-4) och amerikanen Jared Cannonier (12-4). Hermansson har fyra raka vinster bakom sig varav en när han besegrade David Branch via en giljotin. Cannonier kliver in i ringen med två raka vinster, även han mot David Branch fast via TKO i andra ronden, men även mot legendaren Anderson Silva via TKO.

I galans co-main event kommer vi även få se den olympiske brottaren Mark Madsen (8-0) möta Danilo Belluardo (12-4). Danske Madsen, som gör sin UFC-debut, är obesegrad med 8-0, varav 2 via KO/TKO, 3 via submission och 3 via domslut.

Vi får även se islänningen Gunnar Nelson (17-4)återvända till buren. ”Gunni”, som rankades i topp 15 innan sin senaste förlust var först tänkt att möta veteranen och tidigare titelutmanaren Thiago Alves, men på grund av en skada får nu Nelson istället möta Gilbert Burns (16-3). Sist vi fick se Nelson var under UFC London i våras då han ställdes mot Leon Edwards i en match som slutade med förlust för islänningen via enhälligt domslut. Burns har en vinstsvit på tre matcher där den senaste var en vinst mot ryssen Alexey Kunchenko.

Nicholas Dalby (17-3) är tillbaka till UFC efter tre års frånvaro och han möter brassen Alex Oliveira (19-7-1). Dalby gick fyra matcher i UFC mellan 2015 och 2016 och har sina senaste fyra matcher gått i Cage Warriors.

På damsidan kommer svenska Lina ”The Elbow Queen” Länsberg (9-4) att ställa upp mot amerikanskan Macy Chiasson (5-0). Den 1 juni 2019 besegrade Lina den tidigare titelutmanaren i fjädervikt Tonya Evinger genom enhälligt domslut. Chiasson vann förra året den 28:e säsongen av The Ultimate Fighter där hon besegrade svenska Pannie Kianzad via rear-naked-choke. Chiasson vann sin UFC-debut mot Gina Mazany via TKO och i maj 2019 besegrade hon Sarah Moras via TKO.

Förutom dessa matcher kommer vi att få se flera andra spännande namn på matchkortet för UFC Danmark:

Huvudkort (Sänds på Viaplay med start kl 20.00 svensk tid)

  • Mellanvikt: Jack Hermansson vs. Jared Cannonier
  • Lättvikt: Mark Madsen vs. Danilo Belluardo
  • Weltervikt: Gunnar Nelson vs. Gilbert Burns
  • Lätt-tungvikt: Ion Cuțelaba vs. Khalil Rountree Jr.
  • Lätt-tungvikt: Michał Oleksiejczuk vs. Ovince Saint Preux
  • Weltervikt: Nicolas Dalby vs. Alex Oliveira

 

Underkort (Sänds på Viaplay med start 17.00)

  • Mellanvikt: Alen Amedovski vs. John Phillips
  • Mellanvikt: Alessio Di Chirico vs. Makhmud Muradov
  • Weltervikt: Siyar Bahadurzada vs. Ismail Naurdiev
  • Fjädervikt: Brandon Davis vs. Giga Chikadze
  • Bantamvikt: Macy Chiasson vs. Lina Länsberg
  • Lättvikt: Marc Diakiese vs Lando Vannata
  • Bantamvikt: Jack Shore vs. Nohelin Hernandez

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer