Artikel

10 budord om MMA-betting

Här får du tio solida råd från experterna som framgångsrikt bettar på heltid. Perfekt om du vill komma igång, stämma av att du har en vattentät strategi eller om du ”bara” vill briljera med kusligt korrekta predictions bland polarna. Lycka till!

1. Du som är ny: satsa lite, skåda brett

Var klok med dina pengar, särskilt när du är nybörjare. En bra strategi enligt Mike Tycoon är att bara satsa mindre slantar, och endast på dem matcher där du känner att du har järnkoll på utgången. Se till att kolla runt, surfa runt och registrera flera olika konton. På sikt gör det nämligen stor skillnad att spela med snäppet bättre odds.

2. Du ska strunta i huvudmatchen

Som nybörjare är det lätt att förtrollas av pompa, ståt, skitsnack och hetsig hajp som omger galornas huvudmatcher. Enligt Kyle Anthony så sätter du handfängsel på dig själv om du håller dig till huvudmatcherna – favoriter hindrar dig från att tjäna mer pengar. När en fighter tagit sig upp på topp tio i viktklassen kan de mötas av vilken kärv utmaning som helst. På underkorten hittar du fighters under uppbyggnad, de får ofta motståndare som smickrar deras stil.

3. Du som vet mest vinner mest

Naturligtvis ska du avstå att spela på en match där du inte sett bägge motståndare flera gånger. Avstå från MMA-betting om du saknar genuin analytisk förmåga när det gäller kampsport! För att ta din analys till nästa nivå, titta bortom det som händer i buren, enligt Suntzu. Ta reda på hur fightern mår genom att se presskonferenser, invägningar och spana på sociala medier-kanaler. Har uppladdningen varit dramatisk i form av personliga tragedier, bråk på klubben eller en katastrofal bantning? Ta också del av sajterna som bjuder på analyser av din sport, som “liverattning.se/topptipset” om du i dagsläget kör Svenska Spel.

4. Du ska undvika dåliga vad

Visst låter det uppenbart? Men ibland vill du bara bevisa att du har rätt, att du minsann kan förutsäga matchens utgång, och lägger pengar på odds som knappt kan generera pengar (vilket ofta är fallet med favoriter). Gamblingnestorn Gianni the Greek konstaterar att nyckeln till långsiktig framgång som spelare inte handlar om att korrekt tippa vinnare. Det handlar om att hitta matcherna som har värde.

5. Du ska vara beräknande

Självklart finns det någon på kortet som ditt hjärta klappar extra för. Ignorera det och håll huvudet kallt. Försök studera fightern objektivt istället för att få en ”känsla”. Exempel på viktiga faktorer enligt Mike Tycoon är räckvidd, kondition, haka, att man konsekvent checkar bensparkar, bra clinch och förmåga att snabbt ta sig upp igen. Ta fram anteckningsblocket och studera fighterns olika förmågor i tur och ordning. Det kan löna sig ordentligt.

6. Du ska nosa reda på prospects

Om du lyckas hitta en begåvad men okänd fighter är det bara att gratulera, du har hittat en möjlig pengamaskin. Gör som MMA Vegas Pete och tjäna pengar genom att intressera dig för de mindre organisationerna.

7. Din bästa vän är ofta brottaren

UFC:s president Dana White betraktar spelbolagen som ”galna som ger sig in i MMA” eftersom sporten är hopplöst oförutsägbar. Därför ska du hålla fast vid fighters som bjuder på högsta graden av förutsägbarhet, enligt Gugabe. Och det här är den skickliga brottaren med solid game plan, som ofta desarmerar många andra fightingstilar.

8. Du ska hålla koll på gatekeepers

Du vet den där pålitliga räven som inte får titelmatch men tålmodigt stoppar hajptågen? Just det. Det är en favorit för MMA Betmachine, som sett att gatekeepers genererat solida pengar för spelare. Nästa gång en gatekeeper ska stoppa en ungtupp som klättrat i viktklassen genom spektakulära stopp mot mjäkigt motstånd, var beredd. Oddsen kan vridas ordentligt och utnyttjas av dig.

9. Du ska minska risken för stora svängningar

Om du vill slippa stora förluster och stanna i bettingbranschen på lång sikt måste du vara klok med pengarna! Oracle MMA Picks brukar hålla sig till fem enheter för sina mest säkra vad, och 13 enheter per gala totalt. Begränsningen minskar risken för stora svängningar som skadar din långsiktiga ekonomi, och ger ett visst skydd mot de där katastrofkvällarna då inga dina predictions slår in (den sortens kväll händer alla spelare).

10. Du ska budgetera

Sätt inte alla ägg i samma korg, det kan ge allvarliga konsekvenser för din ekonomi och tillvaro. Kom ihåg att MMA är oförutsägbart, vad som helst kan hända på vilken kväll som helst. Rich’s Rant Radio Show vill påminna dig om att sätta undan en bestämd summa pengar som du har råd att förlora. Håll dessa pengar på ett särskilt bettingkonto, så risken minskar att du norpar från lönekonto eller besparingar.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer