Nyhet

Medaljregn över det svenska kickboxningslandslaget – under World Cup i Italien

I helgen arrangerades WAKO World Cup i italienska Rimini. Sverige åkte över med ett medaljsuget landslag och kom hem med inte mindre än tio medaljer.

rots medaljregn inleddes tävlingarna med två tunga förluster för svenskarna då Marcus Liljedorff tyvärr fick se sig besegrad av Vladimir Tsyurin från Ryssland. Alexandra Andersröd förlorade även hon en jämn match innan Mette Andersson vann mot slovakiskan Lucia Cmonova. I nästkommande match mötte Sebastian Rodriguez ryssen Mark Valovich och vann övertygande med 3-0. Anton Wall ledde sin match fram till de 20 sista sekunderna då han fick en räkning i matchen mot Kari Mabrouk, även Marcus Paulsson fick se sig besegrad i matchen mot hemmafightern Danielle de Mattia.

Under den tredje dagen inleddes KL-matcherna där Marcus Johansson vann sin första match men föll sen mot trefaldiga världsmästaren Piotr Wypchal i semifinalen. Pontus Thor vann även han sin första match men Oleksii Zeinkov från Ukraina blev numret för stort i semifinalen. Carolina Bergman imponerade stort när hon vann sina två första matcher men där tog det stopp.

Sveriges första guld säkrades av Dorothea Schander som pulveriserade allt motstånd i jakten på förstaplatsen och bägge matcherna bröts på grund av teknisk överlägsenhet. Därefter gjorde Paula Stenung debut i internationella mästerskapssammanhang och briljerade när hon vann sina första matcher mot tufft motstånd och tog sig ända till final där hon tyvärr fick se sig besegrad av Lucia Fecova från Slovakien.

K1-finalerna utmynnade i ännu ett guld för Sverige när Mette Andersson vann sin final mot hemmanationen Italien, Sebastian Rodriguez höll inte riktigt hela vägen men fick med sig ett fint silver hem till Sverige.

Sammanfattningsvis blev det två guld, två silver och sex bronsmedaljer till det svenska landslaget efter äventyret i Italien.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Magnus Trommestad

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer