Nyhet

VM titel i Thaiboxning avgörs på Lion Fight 59 i Göteborg.

Äntligen släpps den första matchen till den efterlängtade proffsgalan i thaiboxning som kommer till Göteborg den 31 augusti. Som Co-Main Event blir det en titelmatch i Super Flyweight mellan inga mindre än de mångfaldiga världsmästarinnorna Lommanee W. Santai från Thailand och Amy Pirnie från Skottland.

Dessa extremt rutinerade damer tillhör de absolut bästa i världen och deras meritlistor garanterar att det kommer bli en av årets häftigaste dammatcher. Amy Pirnie är den regerande Lion Fight världsmästarinnan som erhöll titeln när hon tidigare i vår besegrade svenske Sandra Godvik via TKO i första ronden på Lion Fight 54 i Albuquerque New Mexico. Pirnie har tävlat flitigt på både Yokkao och Enfusion och anses vara en av världens bästa damer pound for pound. Hon har slagit flera kända profiler som Josefin Lindgren Knutsson, Myriame Djedidi, Ilenia Perugini och Anne Line Hogstad.

Amy Pirnie är 26 år från Glasgow och representerar Inferno Muay Thai Gym. Hon är: Rankad 1:a i UK, Lion Fight World (Super Flyweight) Champion, Enfusion World Champion, ISKA World Champion, WBC International Champion och har flertalet guldmedaljer från IFMA samt Brittiska titlar.

Utmanaren, Lommanee W.Santai  har gått över 100 matcher i thaiboxning och har ett imponerande record på 92 vinster och 8 förluster. Även Lommanee har tävlat flitigt på stora internationella galor runt om i Asien och i USA. Hon är 28 år gammal och tävlar för Santai Gym som drivs av svensken Nik Hjalmarsson i Chiang Mai, Thailand. Lommanee är: 7 gånger thailändsk mästarinna, IFMA World Champion och WMC World Champion

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer