ArtikelNyhet

Cemîl Karahan kan vinna Folkets Pris: ”Riktigt kul faktiskt!”

Cemîl Karahan är i år nominerad till Folkets Pris, en av de mest prestigefyllda kategorierna på Kampsportsgalan som går av stapeln den 23:e mars på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Cemîl har blivit en av BJJ-världens stora förebilder, delvis genom sina idrottsliga prestationer men också för sitt arbete med ungdomar. Och det var med glädje han mottog beskedet om sin nominering till Kampsportsgalan.
– Riktigt kul faktiskt! Jag trodde inte att jag skulle bli nominerad igen, säger Cemîl.

Cemîl hade ett fint idrottsligt år i fjol då medaljregnet var ett faktum.
– Första halvan av 2018 var magiskt för mig, jag tog guld i öppna viktklassen på BJJ EM i Portugal men även ett guld på NOGI EM i Rom. Rent tävlingsmässigt så gick det riktigt bra, jag slog även ett av de största talangerna vi har inom idrotten men höjdpunkten av året var nog faktiskt 2018 års Kampsportsgala, jag vart nominerad och vann priset som Årets Förebild. Andra halvan av året var inte lika roligt, åkte på skada efter skada så jag missade väldigt mycket men nu är jag äntligen tillbaka på tävlingsmattan, säger Cemîl.

I år är Cemîl nominerad i kategorin Folkets Pris, ett pris där folket avgör pristagaren. Cemîl är hedrad för nomineringen och ser fram emot galan.
– När det kommer till nomineringen så skulle vilja tro att det är för mina BJJ-“skills”, skrattar Cemîl. Men jag tror det handlar mer om arbetet jag gör med ungdomarna utanför kampsporten, tillägger han. Oavsett ser jag fram emot prisceremonin, ska bli kul att se hur det utspelar sig, avslutar Cemîl.

Biljett till Kampsportsgalan kostar 1295 kronor och finns att köpa här. Observera att det är ett begränsat antal platser, så passa på.

För er som inte kan vara på plats på galan finns ett annat alternativ. Kampsportsgalan sänds i Budokampsport-TV, i samarbete med Solidsport.com, och kostar just nu 79 kronor att köpa.

Här köper du sändningen.

Text & foto: Annie Bondefelt

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer