ArtikelNyhet

Superior Challenge 18: Svenska UFC-veteranen Nico Musoke möter brassen Daniel ”The Viking Hunter” Acacio

Svenska Nico Musokes första MMA-match efter UFC blir mot Pride FC veteranen Daniel ”The Viking Hunter” Acacio på Superior Challenge 18 – Fitnessfestivalen den 1:a december.

Nico Musokes senaste UFC-match mot Bojan Velickovic på UFC Fight Night 109 – Gustafsson vs Teixeira i Ericsson Globe Arena lämnade ingen oberörd. Efter totalt sex matcher i UFC är han nu tillbaka på hemmaplan i Superior Challenge. Svensken har varit aktiv som proffs i totalt elva år och det här blir hans tjugonde match i karriären där han ställs mot en väldigt meriterad och erfaren motståndare.

Daniel ”The Viking Hunter” Acacio pensionerade sig från fighting för ett par år sedan, men är nu tillbaka. Han gjorde sig ett namn i den japanska MMA-organisationen Pride FC och har mött några av sportens absolut främsta fighters. Brasilianaren är skolad i den legendariska Curitiba-klubben Chute Boxe under Rudimar Fedrigo tillsammans med Wanderlei Silva, Mauricio ”Shogun” Rua, Murilo ”Ninja” Rua, och Anderson Silva. Daniel är Superior Challenges före detta welterviktsmästare men han blev av med sin titel när han lade handskarna på hyllan. Smeknamnet ”The Viking Hunter” fick han efter att ha besegrat fyra svenskar och det här blir hans andra match efter comebacken.

Matchen går i mellanvikt (-83,9 kg).

– Nico är en av Sveriges absolut främsta MMA-fighters och hans sista match i UFC var magisk. Jag är otroligt glad över att få tillbaka honom till Superior Challenge och han kommer vara livsfarlig i mellanvikt. Acacio är en legend och otroligt underhållande. Han är en väldigt komplett MMA-fighter med enorm erfarenhet och stort självförtroende. Han tar risker för att bjuda publiken på show och går alltid in i en match med siktet inställd på ett spektakulärt avslut. Det här kan bli kvällens bästa match, säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International.

För mer info vänligen besök superiorchallenge.com

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer