ArtikelNyhet

Oddsen inför UFC 230 – försvarar Cormier bältet?

Mycket spänning inför UFC 230 den 3 november, där Daniel Cormier vs Derrick Lewis är huvudakten – kan Lewis göra det oväntade och gå segrande ur fighten?

Daniel Cormier (1,14) – Derrick Lewis (5,00)

UFC 230 bjuder onekligen till, platsen är Madison Square Garden, och datumet som gäller är alltså den 3 november. Vi har som sagt en spännande titelfight framför oss, där Daniel Cormier, för första gången ska försvara sitt bälte i tungviktsklassen. Har Derrick Lewis en chans här? Eller visar DC var skåpet ska stå? Spelbolagen har åtminstone sagt sitt, och en kombination av betting och UFC är väl aldrig fel?

Oddsen är, som väntat helt på Daniel Cormiers sida inför den 3 november. Spelbolagen är alltså helt överens här, och gör ett tidigt statement när de ställer fram Cormier som storfavorit. Är de rätt ute?

Helt klart. Vi har väldigt svårt att se att Cormier ska förlora den här fighten.

Scenariot där Daniel Cormier försvarar sitt bälte betalar alltså bara 1,14 gånger pengarna, inget direkt superodds men favoritskapet är helt klart befogat. Tror man istället på Derrick Lewis, så kan vi konstatera att spelvärdet är desto finare, då en Derrick Lewis-seger betalar hela 5,00 gånger insatsen. En liten slant på Derrick lockar helt klart, men det ska samtidigt mycket till ifall han ska lyckas bemästra DC.

Just de här oddsen är hämtade från Bet365, men det finns samtidigt ett flertal sajter som dukar upp grymma odds i samband UFC 230. Det är ingen direkt nyhet att MMA är på uppgång, och givetvis hänger spelbolagen med i de svängarna. De erbjuder i princip spelmöjligheter och oddsbonusar inför samtliga events.

Chris Weidman (2,30) vs Luke Rockhold (1,62)

UFC 230 bjuder, utöver Cormier vs Lewis, även på Chris Weidman vs Luke Rockhold, en på förhand väldigt spännande fight, som i sin tur är betydligt mer oviss än huvudakten. Luke Rockhold är av förståeliga skäl favorit hos spelbolagen men det finns samtidigt utrymme för en som Weidman, att ta för sig här. Han ska absolut inte räknas bort från den här fighten, och oddset är trots allt betydligt mer intressant på honom. Vi får finfina 2,30 gånger insatsen för en Weidman-seger, och här finns det alla anlednngar till att välja den sidan! Glöm absolut inte av den här fighten – perfekt uppladdning inför huvudakten!

Huvudkort
Tungvikt Daniel Cormier (c) vs. Derrick Lewis
Mellanvikt Luke Rockhold vs. Chris Weidman
Mellanvikt Ronaldo Souza vs. David Branch
Mellanvikt Karl Roberson vs. Jack Marshman
Mellanvikt Derek Brunson vs. Israel Adesanya

Underkort (Fox Sports 1)
Fjädervikt Jason Knight vs. Jordan Rinaldi
Flugvikt Sijara Eubanks vs. Roxanne Modafferi
Fjädervikt Julio Arce vs. Sheymon Moraes
Weltervikt Lyman Good vs. Sultan Aliev

Early Prelims (UFC Fight Pass)
Lättvikt Matt Frevola vs. Lando Vannata
Fjädervikt Shane Burgos vs. Kurt Holobaugh
Bantamvikt Brian Kelleher vs. Domingo Pilarte

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer