ArtikelNyhet

Returmöte mellan Simon Sköld och Jerry Kvarnström

Simon Sköld laddar just nu för ett returmöte mot Jerry Kvarnström på Superior Challenge 18 – Fitnessfestivalen den 1:a december i Stockholmsmässan.

Simon Sköld och Jerry Kvarnström möttes tidigare i år på Superior Challenge 17 där finländare gick segrande ur matchen efter fjorton minuter av intensivt krig. Det var en otroligt spännande match som gick fram och tillbaka där båda atleterna försökte ta matchen till sin domän. Båda fighters är avslutare. Simon har avslutat 90% av sina vinster kontra Jerrys 95% avslut av sina vinster. Svensken har en jämn fördelning av avslut via submission och KO medans finländaren har avslutat samtliga sina vinster via submission.

Simon Sköld är född i Hultsfred och har karate-bakgrund. Efter hundratals matcher i disciplinen och meriter som trefaldig svensk mästare gick han över till traditionell Jujutsu där han blev nordisk mästare. Det var via det senare som han blev introducerad till BJJ och MMA. Totalt har Sköld hunnit med 14 professionella MMA-matcher sedan 2010 och har endast en förlust i sina senaste sju matcher.

– Det här är en riktigt spännande returmatch och en klassisk matchning mellan striker vs grappler. Båda atleter visade på ett riktigt krigarhjärta och sann sportmannaskap, både under och efter matchen när de möttes i våras. Vi i Superior Challenge uppskattar det otroligt mycket och det är just det som vi vill promota.
– Jag vill se en hungrig Simon inför den här returmatchen som jag tror blir kvällens match, säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International.

Jerry Kvarnström är från Åbo och är brottare i grunden med meriter som finsk guldmedaljör i fristilsbrottning. Därefter började Jerry med Muay Thai och gick över till professionell MMA under 2005 och har sedan dess gå totalt 24 matcher.

– Jerry är en otroligt tuff fighter som inte ger upp. Han kommer vilja korta ner Simons distans och dra till sig honom nära för att ta matchen till stående-clinch eller marken. Han kommer vilja vara fysisk och grötig och trötta ut svensken. Simon har i flertalet matcher visat att även han är en hårding. Han är en rörlig och pricksäker striker som har kapacitet att avsluta med en träff. Han kommer nog vilja röra på sig konstant och hålla sin distans och nöta ner finländaren genom att pricka honom med slag och sparkar, säger Babak Ashti.

Matchen går i Catchewight -67 kg.

För mer info vänligen besök superiorchallenge.com

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer