Vintern kommer och här är fyra heta fighter du inte vill missa!

Conor McGregor gör comeback i UFC, Alexander Gustafsson får kanske chans på revansch mot Jon Jones och den största tungviktsmatchen i boxning på över 10 år är bekräftad. Trots att 2018 sakta börjar lida mot sitt slut så finns det gott om fighting kvar att se fram emot. Vi har listat fyra heta fighter de kommande månaderna som du inte vill missa.

Nurmagomedov vs. McGregor, 6 oktober

Efter att Conor McGregor gick upp i boxningsringen mot Floyd Mayweather i augusti 2017 har det varit relativt tyst kring irländaren. Nyhetsrapporteringen har främst handlat om när McGregor hamnat i blåsväder utanför ringen, bland annat efter att ha attackerat en buss med fighters i New York i april och hyllat Rysslands ledare Vladimir Putin.

Men i början av augusti kom nyheten att McGregor gör comeback i UFC mot den obesegrade ryssen Khabib Nurmagomedov. Titelmatchen går av stapeln i Las Vegas den 6 oktober.

På förhand får Nurmagomedov ses som en knapp favorit i mötet. Ryssen har ett otroligt track-reckord med tio UFC-segrar sedan debuten 2012. Flera svenska spelbolag (casivo.se/spelbolag) ger ett odds på omkring 1.60 för vinst till Nurmagomedov och 2.35 för vinst till McGregor.

Matchen kommer att visas på ViaPlay – numera utan extra kostnad för dig som redan abonnerar.

Wilder vs. Fury, 1 december

Efter många turer är det efterlängtade tungviktsmötet mellan Deontay Wilder och Tyson Fury äntligen bekräftat. Matchen kommer att äga rum den 1 december i Staples Center, Los Angeles. Många menar att fighten är det största som hänt inom tungviktsboxning sedan Lennox Lewis mötte Vitali Klitschko 2003.

Det kommer onekligen bli en tät fight, men många experter håller regerande WBC-världsmästaren Wilder som favorit. Spelbolagen ger odds på runt 1.65 för vinst till Wilder och 2.25 för vinst till Fury.

Gustafsson vs. Jones (Icke bekräftad), 29 december

Alexander Gustafsson har inte gått någon match sedan maj 2017 när han besegrade Glover Teixeira. 4:e augusti var det planerade datumet för en återkomst till ringen. Besvikelsen var stor bland många fans efter att Alexander Gustafssons match mot Volkan Özdemir i augusti blev inställd.

– Att möta Volkan motiverade mig. Det är den bästa matchen för mig just nu. Han blev skadad och jag hade mött vem som helst ändå, men sedan blev jag också skadad. Jag har inget flyt just nu, sa Gustafsson i in intervju med ESPNs Ariel Helwani.

Men nu verkar det, enligt rykten, som en ny stormatch för Gustafsson kan bli av i december något som The Mauler gärna vill se:

– Det är Jones jag vill möta. Han är bäst i världen, vi har en returmatch som måste bli av. Vi har ouppklarade affärer. Vi har en fajt till att gå. Det finns ingen match som kan motivera mig mer än kamp mot Jones, säger Gustafsson i en intervju med SVT Sport. 

Titelmatchen mellan Jon ”Bones” Jones och Alexander Gustafsson ägde rum på UFC 165 den 22 september 2013. Om en rematch skulle bli av lovar Gustafsson att han har det som krävs för att besegra Jones:

– Det skulle gå mycket bättre den här gången. Kondition som en häst. Jag har känt på honom och kommer inte att ha lika mycket respekt. Jag förbereder mig för den bästa versionen av honom. Problemet för honom är att jag kommer att vara bättre.

I ett meddelande till ESPN skriver UFC-presidenten Dana White att UFC arbetar med att sätta ihop en match mellan Gustafsson och Jones på årets sista gala, UFC 232 i Las Vegas den 29 december. White förklarar:
– Det var en av historiens största titelmatcher i lätt tungvikt och jag förväntar mig att en returmatch blir detsamma.

Trots att matchen inte är bekräftad så har flera spelbolag och casino online redan publicerat odds för ett eventuellt möte. Jones hålls som favorit med ett odds runt 1.40, medan oddset på en vinst till Gustafsson ligger på omkring 2.80.

Jon Jones är fri att tävla igen 28 oktober efter sin 15 månader långa avstängning från amerikanska antidopingbyrån USADA. Jones representanter har avböjt att kommentera de nya uppgifterna men tidigare i veckan uttalade sig ”Bones” positivt kring ett möte med ”The Mauler”.

– Jag har hört att det är möjligt att Alexander Gustafsson blir den första personen jag möter när jag är tillbaka vilket jag är exalterad över, sa han till RT Sport.

Mayweather vs. Pacquiao (Icke bekräftad)

Årets match eller ett tramsigt PR-jippo som man bör ignorera?

Oavsett vilket så skapar det eventuella returmötet mellan Floyd Mayweather Jr (född 1977) och Manny Pacquiao (född 1978) stora rubriker världen över.

Ryktena om en returmatch har varit igång enda sedan Mayweather besegrade Pacquiao 2015, men det var först i mitten på september som det på allvar började spekuleras att mötet kan bli av. Då publicerade nämligen Mayweather ett klipp på Instagram där han skrev ”Jag kommer att göra comeback och möta Manny Pacquiao i år”.

Tid och plats för den eventuella fighten är inte fastställt.

Den 2 maj 2015 möttes de två. Matchen slutade med poängvinst för Mayweather efter 12 ronder. Om returmatchen skulle ske kommer troligen Mayweather att vara förhandsfavorit. Mayweather har som professionell boxare 50 segrar varav 27 kommit via knockout. Pacquiao är känd som den första (och enda) boxaren att bli världsmästare i åtta olika viktklasser, där han har vunnit sammanlagt 10 titlar. Pacquiao är även den förste boxaren att vinna ”Det linjära mästerskapet” i fyra olika viktklasser.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer