Nyhet

Millie Eriksson ser fram emot att möta Elin Öberg: ”Jag kommer alltid överraska mina motståndare”

Den 29:e september är det dags för 18-åriga Millie Eriksson att kliva in i buren mot Elin Öberg under AK Fighting Championship 1 i Örebro och hon är övertygad om att hon kommer att överraska sin motståndare.

Millies Erikssons intresse för kampsport spirade när hon började med thaiboxning men har växt sig starkare sen hon för ett år sen började satsa på MMA.
– MMA fann jag genom thaiboxningen, mitt intresse för att kunna hålla på med en kampsport där i princip allt är tillåtet. Innan hade jag mestadels fokuserat på thaiboxningen men nu har jag kört MMA nästan precis ett år, säger Millie

– Jag tittade ofta på UFC förr och var på UFC i Stockholm när Alexander Gustafsson körde och det var nog där och då jag verkligen insåg att det är detta jag vill göra, tillägger hon.

Millie har en tuff stil i oktagonen och tycker själv att hennes starkaste vapen är hennes förmåga att alltid överraska sina motståndare.
– Min starkaste egenskap är nog att jag kan anpassa mig efter alla motståndare. Ingen kan gå in i buren och tro sig veta hur jag ska bete mig för jag kommer alltid överraska de på plats.
Jag har också en tendens att vara samlad och fokuserad, jag jobbar mycket på det mentala, säger Millie.

Millie låter lugn och trygg inför stundade match och föredrar att fokusera på sin egen matchplan framför att studera sin motståndare allt för noga.
–Jag har laddat som för vilken match som helst. Har försökt tränat så mycket jag orkat och kunnat, ätit den mat jag vill äta samt att jag försökt sysselsätta mig så mycket som möjligt utöver träningen med sånt som jag tycker är roligt. Jag vet inte så mycket om Elin egentligen och jag bryr mig inte heller. Det enda jag vet är att hon är snabb och att hon slår hårt på säcken. Inget som direkt skrämmer mig sådär jättemycket, säger Millie.

På lördag står hon alltså i buren men om Millie blickar framåt är hon säker på att fler och större arenor väntar.
– Mina framtidsplaner inom MMA är stora. Fokuset nu ligger givetvis på kommande match men därefter väntar VM med MMA-landslaget i Bahrain där jag ställer upp som första svenska junior mellan 18-21 år. Jag är nämligen bara 18 år och har precis startat karriären. Jag ska försöka gå så många amatörmatcher jag erbjuds utan att drabbas av värre skador, bygga upp ett stabilt record för att om några år ta karriären vidare till proffsnivå. Har lite önskemål och planer på vägen till proffskarriären men när jag väl är där så kommer jag fortsätta kämpa mig upp till toppen, avslutar Millie.

Text: Annie Bondefelt (budokampsport.se)
Foto: Jörgen Hamberg

AK Fighting Championship 1 går av stapeln på arenan Conventum i Örebro och kommer erbjuda publiken ett fight card fyllt med matcher i MMA A-klass.

Entrén öppnar 29 sep 17:00
Startar 29 sep 18:00

Mer info finns här.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer