Nyhet

Fina framgångar för Sverige och Stockholm i Junior European Championship i BJJ och No-Gi

Europas största arrangemang för juniorer i BJJ och No-Gi med över 1000 tävlade avslutades i helgen och arrangeras i Wolverhampton England. Sverige och Stockholmsklubben Letsroll IF hade mycket stora framgångar i årets tävling. Fyra unga fighters från klubben deltog och resultatet blev två EM guld, tre silver och två brons.

Izabelle Youssef (7 år grått bälte) tog hem ett EM guld I sin viktklass efter en fantastisk insats.
 Izabelle avslutade sin motståndare i finalen med en jättefin armbar och domaren behövde bryta matchen. I No-Gi så åkte Izabelle ut på poäng mot Ava-Mai från Carlson Gracie som tog hem guldet. Det var dock en väldigt jämn och spännande match där Izabelle var nära att avsluta matchen via en armbar.

Emilia Youssef (11 år orange bälte) lyckades ta hem ett silver i BJJ samt ett guld i No-Gi. 
I BJJ-finalen så fick Emilia ett mycket tufft motstånd i form av den dubbla världsmästarinnan Frankie Horsman from Gracie Barra – som dessutom vägde 5kg mer. Emilia skadade nacken i matchen, men trots det så gav hon inte upp och lyckades ta hem silvret efter en mycket jämn match. I den dramatiska No-Gi finalen där Emilia och Frankie återigen möttes så vägde Frankie in nästan 1 kg mer än den tillåtna gränsen och hon riskerade att bli diskad om inte Emilia accepterade övervikten. Emilia gick då med på att gå upp en viktklass så hon kunde få sin revansch. Efter en mycket hård kamp så lyckades Emilia till slut besegra den regerade dubbla världsmästarinnan på poäng och ta hem guldet till Sverige. Emilia är en riktig krigare som trots sin skadade nacke och mindre vikt vägrade ge upp.

Angelina Youssef (13 år grönt bälte) kammade hem ett brons i BJJ och ett Silver i NoGi.
Angelina drog guard och lyckade få in ett baseball choke och därefter lät hon motståndaren passera hennes guard för att tighta till strypningen, men tyvärr så var det ett misstag då motståndaren lyckade ta sig loss och säkra vinsten. I No-Gi finalen så fick Angelina gå upp en viktklass och möta den 2 år äldre och 8 kg tyngre europamästarinnan Abbi Rae. Angelina gjorde en mycket bra insats med tyvärr så var ålder och viktskillnaden lite för mycket. Angelina förlorade finalen på en armbar men lyckades ta hem ett silver.

Alexander Ericsson (12år orange bälte), lyckades ta hem ett silver och ett brons.
Alexander kämpade på väldigt bra, men det gick inte hela vägen då han i finalen förlorade på en tight Americana. I No-Gi finalen så mötte han Europamästaren Forrez Ethan. Alexander försvarade sig bra mot nedtagningar, men tillslut så lyckades Ethan ta ner Alex samt avsluta finalen på en triangel.

Det var en grymt bra insats av alla barnen från stockholmsklubben Letsroll.
 Nu planeras det en resa till Pan Kids BJJ i Las Vegas i Februari 2019.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer