Krönika: Alexander Gustafsson vs. Daniel Cormier 2 – Det enda rimliga

Simon Kölle anser att läget är glasklart. Det bör bli The Mauler som får en ny chans på Daniel Cormier nu näst.

Daniel Cormier ansåg sig fightas om det vakanta bältet med tanke på förlusten mot den (troligen) dopade Jon Jones. Daniel Cormier gjorde saken väldigt tydlig att han är och för till fället förblir den bästa lätta tungviktaren i världen. I alla fall efter Jon Jones. Men då Jon Jones är flaggad och under utredning för doping så är det Daniel Cormier som är bäst. Tvåa är utan tvekan Alexander Gustafsson från Sverige.

När Alex och DC möttes första gången så vann amerikanen på delat domslut, en domare av tre såg alltså Alex som vinnare. Med tanke på Alex dominerande vinst över Glover så är han absolut på tur nu att möta Daniel Cormier. En Daniel Cormier som flera gånger hintat att han inte är ett så jättestort fan av att möta Alex igen. Nej, Alex tog onekligen hem respekt av Cormier och kunde lika gärna blivit mästaren.

Ett möte mellan Alex och Cormier är dock det enda rimliga och jag tror på fullaste allvar att Alex tar Cormier i ett möte nr 2. Det lär bli en tuff match, men med tanke på hur Alex såg ut sist så tvekar jag inte. Vi är hemskt nära att få en svensk som blir mästare i UFC.

Men Daniel Cormier har flirtat med tanken att gå upp till tungvikt, men samtidigt så tränar han med Cain och det känns rimligt att det är Cain som får möta Stipe Miocic vilket gör läget annorlunda för Cormier.

Vi följer nu utvecklingen mycket nära och tar oss ett snack med Andreas Michael och Majdi Shammas omgående för att höra deras take på situationen.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer