Sven Fornling analyserar alternativen – stormatch hägrar!

Sven Fornling har nu hunnit landa efter sin meriterande seger på bortaplan mot dansken Jeppe Morell – en match som slutade på TKO i rond tre efter övertygande boxning från Fornling. Vinsten tar Fornling upp till en plats där han nu är nära det absoluta toppskiktet inom boxning.

Sven Fornling har tagit steget in på flera världsrankningar hos organisationer som WBC, IBF och IBO och bland svenska boxare idag är det enbart Badou Jack och europamästaren Anthony Yigit som ligger över.

– Saker börjar helt klart bli intressanta. Insatsen höjs och på den här nivån finns inga enkla fighter. Matchningen i de kommande två-fem matcherna kommer att vara avgörande för min karriär. Det gäller att möta tuffa killar i matcher som utvecklar en. Nivån ska höjas successivt och det är viktigt att ta det steg för steg. Viktigt också att inte ta för stora kliv. Folk glömmer vilken hänsynslös konkurrens som råder inom professionell herrboxning, förklarar Fornling.

– Visst; jag är rankad nr 40 av tusentals boxare i världen i en bransch som omsätter miljarder runt om i världen, men bara för att jag tillhör topp-5 procentsskiktet så betyder inte det att nästa fight måste vara mot någon i topp-10 i världen. Jag säger inte att jag inte hör hemma i ringen på den nivån, men det gäller att ha is i magen och inte bli för girig. Min chans kommer och när den gör det så gäller det att se till att man har bästa möjliga utgångsläge för att knipa titeln också. Om man tittar på andra svenskar så matchades t ex Yigit klokt fram till sin EM fight, samma med Jack till världsmästarnivå, säger Fornling.

– Jag kommer gå klokt fram, för två-tre år sen var det ingen som trodde jag skulle komma till topp 100 ens och när jag mötte Terbunja om det svenska bältet så var jag klar underdog hos de flesta, men tack vare smart matchning och rätt träning befinner jag mig här nu. Jag är redan nu beredd att boxa om EU-titeln. VM-titeln ligger 3-4 matcher bort, avslutar Fornling.

Information om Fornlings nästa match kommer att meddelas inom kort.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer