Artikel

Spektaklet på lördag: Mayweather vs. McGregor

Okej, jag måste skriva något om Mayweather vs. McGregor. Det vore närmast tjänstefel att inte skriva en krönika om den här pengafajten som en hel värld tycks snacka om.

Inget snack om saken. Det här är en pengafajt. Det kostar 500 spänn (499 om vi ska vara petnoga) att se fajten på Viaplay och det spelar ingen roll om du köpt deras fightingpaket och betalar för att just se boxningsmatcher och MMA-matcher. Nej, det här är något unikt och 500 pix ska pungas upp om du ska se fajten. Personligen tycker jag det faktiskt är pinsamt att Viaplay gör det här. Vissa skyddar Viaplay Fighting och menar att det inte är deras fel. Jag förstår sån argumentation men här har Viaplay möjligheten att visa på goodwill och faktiskt få in massvis med nya kunder. Om alla behöver köpa säg tre månader (minst) abonnemang på Viaplay Fighting om inte redan ett abonnemang innehas så hade det sett bra ut. Nu ser det illa ut. Men om jag ska spela Djävulens advokat här så påstår Viaplay att de inte få inlemma matchen och galan i deras ordinarie paket. Detta på grund av rättighetsskäl.

Men om vi då tittar på galan så har vi i alla fall potentiellt tre matcher som är av intresse, möjligen hela huvudkortet (fyra matcher) där matchen mellan svenske Badou Jack vs. Engelska Nathan Cleverly absolut sticker ut (en match som förtjänar egen artikel). Gervonta Davis (18-0) vs. Francisco Fonseca (19-0-1) som är co main event ska absolut kunna bli högintressant. Fonsecas oavgjorda fight kom i debuten som proffs och han har knockat 13 av sina 19 han vunnit över. Davis är en ruggig Southpaw som vunnit 17 av sina 18 matcher på knockout.

Men den som stora hypen handlar givetvis om huvudmatchen. Det är huvudmatchen som är The Money Fight. Kommissionen anser matchen vara en ”Hybridmatch” och därför godkänns något tunnare handskar än normalt (8 istället för 10oz). Boxarna världen över är övertygade till miljonen att Mayweather kommer leka med Conor och MMA-världen är inte alls så säkra på den saken. Publiken har även den börjat skifta lite vilket vi ser på oddsen som gått ner för Conor. Sen finns det ju också de som är lockade av det tidigare höga oddset på Conor och vill göra sig en hacka.

Personligen så är jag absolut intresserad och jag vill se Badous fight jättemycket, men allt snack om pengar och all överdriven hype har gjort att jag bestämt mig för att inte se galan live utan på söndagen på morgonen istället.

Årets stora spektakel inom kampsportsvärlden går av stapeln på lördag. Men innan spektaklet kommer Badou Jack försöka med något ingen annan svensk någonsin lyckats med!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer