ArtikelNyhet

Sandra Godviks nya utmaning – en av fyra svenska kickboxare som går match i Bergen

På ett snöpligt vis missade Sandra Godvik VM i thaiboxning i Minsk. Men hon har ändå hunnit med massvis sedan i maj. Hon har matchat i thaiboxning, hjälpt till med uppstarten av en klubb i Uppsala och nu är hon redo för nästa utmaning – proffsmatch i kickboxning i Bergen den 2:a september.

Fyra kickboxare från Sverige har fått proffsmatch när galan Fight Night Bergen arrangeras den 2:a september. Tre av dessa matcher handlar om den nordiska WAKOpro-titeln. Det handlar om Mehmet Kaya, Amine Boufaranne, Sandra Godvik och Reben Alwand. Kaya, Boufaranne och Godvik tampas i titelmatcher, medan Alwand går en ordinär proffsmatch.

Sandra Godvik möter Aam Rosmo:

– Jag vet inget mer om henne än att hon är norsk mästare i kickboxning, inte sett några matcher med henne, men jag fokuserar på min grej som vanligt för allt kan hända i en match oavsett hur bra eller erfaren man är. Jag ser verkligen fram emot att få fightas igen, var bara 1,5 vecka sedan men känns som en evighet.

Och att gå match i kickboxning är lite speciellt för henne.
– Det kommer bli roligt att fightas inom ett nytt regelverk, det här blir min första K1 match och mina favoritvapen clinch och speciellt armbågar och knän mot huvudet och är ju inte tillåtna i kommande match så jag kommer garanterat utvecklas som fighter nu när jag ska kliva utanför min ”comfortzone. Men jag älskar att gå match och kan prestera på distans också så det ser jag inte som något problem, jag är faktiskt mest nervös över att det inte kommer spelas musik när jag ska fightas som det gör i thaimatcher.

Text & foto via Budokampsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer