Krönika

Krönika: Större pepp inför UFC i Globen

Det står klart att vi får hela fem svenska fighters på galan och det gör att Chefredaktör och MMA-experten Simon Kölle är mer peppad än tidigare på galan.

Som att det inte räcker med att se Alexander Gustafsson live i Globen mot världselitmotstånd! Men peppen har inte varit enorm för egen del ska erkännas. Jag har absolut sett fram emot galan men den där riktiga peppen har inte infunnit sig men vips så kom den! Som ett brev på posten eller ett mail i inboxen.

Emil Weber Meek ville jag förvisso verkligen se göra debut i UFC och Mairbek Taisumov är en bra fighter men att få se Oliver Enkamp göra UFC-debut och dessutom se legendaren Reza Madadi möjligen för sista gången känns väldigt stort!

Reza nämnde inför sin senaste match att han hade en dröm om att avsluta karriären på hemmaplan i Globen. När han sen inte fick någon match kändes allting lite halvdant. Men likt ödet så fick till sist Reza chansen och nu får vi se honom på Globen. Personligen hoppas jag att det inte är sista gången men det finns absolut en risk för det.

Alexander Gustafsson, Jack Hermansson, Nico Musoke, Reza Madadi och Oliver Enkamp på samma kort! Hype!

Jag kan inte låta bli att tycka synd om David Bielkheden och Frantz Slioa som båda två absolut bör tillhöra UFC. Jag tycker även fighter som Amir Albazi (som nu är 10-0 efter sin seger i Bellator igår) och Nicklas Bäckström borde fightas i UFC. Det finns dock fler svenskar. Karl Albrektsson, Sadibou Sy, Daniel Teymur, Mohammed Abdallah och vi får se när Victor Cheng gått sin titelmatch i Cage Warriors om inte också han borde tillhöra UFC? Men vi har också fighters som Sirwan Kakai som givetvis är UFC-material. Och icke att förglömma Jonathan Westin! Listan kan göras längre!

Galan den 28e blir onekligen häftig och det finns all anledning att känna pepp och hype. En gala på en söndag i Sverige har aldrig tidigare skett på den här nivån och bara det är intressant. Säljs Globen slut?

Jag är väldigt taggad och tror på fullaste allvar att Sverige kan vända sin negativa trend och faktiskt ta hem exakt alla matcher!

Välkommen UFC!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer