ArtikelNyhet

Duon som kan säkra EM medaljer – För William Seth-Wenzel & Fredrik Widgren är målet tydligt

William Seth-Wenzel tillhör den framgångsrika duon som snart ställs inför nya utmaningar i jujutsu-EM i Banja Luka. William började träna jujutsu i Nacka Dojo under 2003 och har på senare tid blivit en av världens främsta fighters i -85 kg. Med två färska VM-medaljer ser han hoppfullt på medaljchanserna i kommande mästerskap i början på juni.

Jag har absolut goda medaljchanser skulle jag säga! Jag känner att
jag har etablerat mig bra i världseliten de senaste åren och har bra
koll på mina motståndare. Däremot har jag faktiskt ingen senior EM
medalj sen tidigare så på det skulle vara kul att få åka hem med en EM
medalj!

Tillsammans med klubbkamraten Fredrik Widgren utgör han nästan hälften
av den trupp som skickas till Bosnien Hercegovina, killarna har
tränat länge tillsammans och är bra vänner även om konkurrensen
alltid finns där.
Att träna med Freddan har många fördelar. Att på en daglig basis bli
påpucklad av någon som är rankad trea i världen gör
träningstillfällena så mycket mer värdefulla. Det är en trygghet att
veta att man har en så hög träningsnivå vilket ständigt förbättrar en.

Fredrik Widgren är den ständigt aktuella supertalangen som tog sin
första internationella medalj redan på juniortiden och är idag rankad
3:a i världen i sin viktklass -77 kg.
Det här hänt mycket sedan juniortiden. Som 18 åring var jag med på mitt första seniormästerskap.
På den tiden så tänkte jag inte så mycket utan bara körde på, fullt ös från början av matchen till slutet.
Nu har jag blivit mycket mer taktiskt. Anpassar mig efter vilken motståndare jag möter och lägger upp en gameplan tillsammans med min landslagscoach Rob Haans, det gör att matcherna blir mer “lugna” än vad de var när jag började som senior.

Även Fredrik ser en stor fördel i att ha en meriterad klubbkamrat vid sin sida inför ett mästerskap.
William är en av anledningarna till att jag är så bra som jag är. Att få sparras med honom flera gånger i veckan har drivit mig till att utveckla mig till det bättre. Dessutom så är vi väldigt bra vänner utanpå mattan och umgås även mycket där. Förutom att vi puschar varandra till det bättre varje dag så har vi väldigt kul samtidigt. I en sport som jujutsu där det inte finns några pengar att tala om är glädjen till sporten otroligt viktigt. Jag kan bara svara för mig själv men jag har i alla fall sjukt roligt när jag kör med William!

Text & Foto via Budokamsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer