Nyhet

Exklusiv Intervju: En timme med Stefan Stenudd

Fighterpoddens och Fightermags Simon Kölle satt ner i en timme drygt med Svenska Budo & Kampsportsförbundets förre ordförande Stefan Stenudd som exklusivt talar ut om sin tid i förbundet.

Stefan håller inte igen utan sågar både vid fotknölarna och hyllar.
Ett måste för alla er som är intresserade av hur det är behind the scenes inom svensk kampsport.

https://soundcloud.com/fighterpodden/fighterpodden-special-1-timme-med-stefan-stenudd

 

Om Stefan Stenudd:

Stefan Stenudd, född 1954 i Stockholm är en svensk författare, astrolog, frilansjournalist och aikidoinstruktör.  Stefan har tolkat den klassiska kinesiska visdomsboken Daodejing och översatt Fem ringars bok av samurajen Miyamoto Musashi. Som doktorand i idéhistoria vid Lunds universitet forskar han i skapelsemyters tankemönster. Inom journalistiken har han skrivit för kultur- och nöjesredaktioner på bland annat Aftonbladet och Dagens Nyheter. Han är numera bosatt i Malmö. Mellan 1995 och 2006 var han under signaturen Bong krogrecensent på Sydsvenska Dagbladet. Han har 7 dan i Aikido och sitter i den svenska Aikikais graderingskommitté och i styrelserna för Internationella Aikidofederationen (IAF) och har varit ordförande för Svenska Budo & Kampsportsförbundet. Han är huvudinstruktör för aikidon på kampsportklubben GAK Enighet. Han instruerar också regelbundet på andra klubbar i Skåneregionen, samt håller träningsläger i Tyskland och i Tjeckien. Som aikidoinstruktör är han framför allt inspirerad av Shoji Nishio även om han måste sägas vara framför allt sin egen. Till sin aikido har han konstruerat egna vapenövningar, bland annat en serie som han kallar aiki batto.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer