Nyhet

Såhär gick det för Klara Svensson i fighten mot Braekhus

Vår svenska boxningsdrottning Klara Svensson gick match mot Cecilia Braekhus i Oslo under fredagskvällen.

I en efterlängtad fight ställdes svenska boxningsundret Klara Svensson mot Cecicila Braekhus.

Klara Svensson förlorade dessvärre mot norskan Cecilia Braekhus i fredagens tuffa kamp. Den obesegrade norskan är onekligen bäst i världen och hon boxade ut Klara Svensson som aldrig riktigt kom till sin rätt. Braekhus vann på poäng där en domare ansåg att norskan vann alla 10 ronder och de andra att Klara vann en rond.

Braekhus förklarade i en intervju efter matchen:

Mentalt är detta det tuffaste jag gått igenom någonsin

och Klara Svensson å sin sida var arg:

Såklart är jag väldigt sur. Men det fanns inte mer att ge

Glad över att så många kom och såg henne tackade Braekhus publiken, men var inte helt nöjd med att hon inte kunde avsluta Klara.

Jag beklagar att jag inte kunde göra en knockout, men jag var helt tom efter fjärde rundan, den enda anledningen till att jag kunde kämpa vidare var tack vare er.

Klara förklarade sin syn på fighten:

Jag blev otroligt trött. Det var jobbigt, men hon är en fantastisk boxare, hon har bra nyp i slagen. Jag förtjänade att vara förstautmanare och bjuda på matchen, men synd när det inte räcker till… Jag träffade henne med ett slag som blixtrade till. Jag gav allt jag hade.

Braekhus har nu ett tydligt mål och det är att möta Cyborg! Ja, UFC:s fighters utmanas uppenbarligen rätt ofta nu av boxare och tvärtom. Bara häromdan meddelade Anderson Silva att han fortsatt önska en match med Ray Jones jr. Conor McGregor och Mayweater är ju match det jobbas på om nu inte GSP möter Conor först. Men nu är det alltså också Braekhus vs. Cyborg som vi kan prata om.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer